Фонд гарантування вчергове виставив на продаж пул активів «Дельта Банку» і «Фінанси та кредит»

ПРЕС-РЕЛІЗ. 

Дев’ятого жовтня Фондом гарантування призначено торги з продажу пулу активів АТ «ДЕЛЬТА БАНК» та АТ «Фінанси та кредит». До складу пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб. Частина з них перебувають у заставі НБУ. Загальна сума заборгованості за кредитними договорами становить 9,55 млрд грн. Середня прострочка за кредитами – майже 5 років. За всіма кредитними договорами тривають судові провадження. Щодо 8 кредитів - кримінальні справи, 4 на опрацюванні Державної виконавчої служби.

Торги відбудуться на майданчику DebtX за голландською моделлю аукціону. Початкова ціна лоту – 332,25 млн грн.

Пул у такому складі вже не одноразово було виставлено на торги, але досі не знайшлося покупця.

Основними об’єктами застави за кредитами у складі пулу є кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392,63 м. кв., розташованих у Полтавській області. Серед них – автозавод із виробництва великовантажних автомобілів, а також завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів.

Йдеться про продаж саме прав вимоги за кредитами, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості, підприємства, чи майна у заставі за цими кредитами. Це означає, що при купівлі цього лоту активів інвестор отримує права кредитора за відповідними активами.

Для участі в торгах необхідно зареєструватися, згідно з правилами аукціону, на веб-сторінці www.debtx.com. Там же розміщена детальна інформація про лот # debtx_8965, що доступна для зареєстрованих учасників торгів, а також вивчити активи можна у кімнаті даних банку.

Дізнатися більше про лот можна також на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter