03.07.2014

Семінар з питань рекапіталізації банків за рахунок коштів кредиторів, 25-26 червня 2014 року, м. Варшава, Польща

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб взяв участь у семінарі високого рівня з питань рекапіталізації банків за рахунок коштів кредиторів, що відбувся 25-26 червня 2014 року у м. Варшава, Польща.

 Семінар був організований Міжнародною асоціацією страховиків депозитів разом з Банківським фондом гарантування та Національним банком Польщі. У заході взяли участь представники установ, що займаються врегулюванням неплатоспроможності банків, страховиків депозитів та інших організацій, які входять до мережі фінансової безпеки. Учасники семінару обговорили основні проблеми і виклики у сфері врегулювання неплатоспроможності глобальних та місцевих системно важливих фінансових установ. Особливу увагу було приділено питанням рекапіталізації банків за рахунок коштів акціонерів та кредиторів.

Фахівці проаналізували можливі ризики при врегулювання неплатоспроможності фінансових установ за допомогою такого методу на прикладах практичного досвіду, зокрема таких країн, як Словенія та Кіпр. Окремо були розглянуті питання законодавчої бази, зокрема були обговорені основні статті Директиви ЄС про врегулювання неплатоспроможності банків (Bank Recovery and Resolution Directive). Ця тема є особливо актуальною в світлі останніх законодавчих ініціатив у сфері гарантування вкладів фізичних осіб в Україні.