28.05.2014

Програма обміну персоналом Корейської Корпорації страхування депозитів, 19-23 травня 2014 року, м.Сеул, Південна Корея

З 19 по 23 травня 2014 року у м. Сеул, Південна Корея, проходила Програма обміну персоналом, що організовувалась та проводилась Корейською Корпорацією Страхування Депозитів (далі - ККСД), у якій взяли участь делегація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та представники страховиків депозитів шести країн світу: Тайваню, Японії, Монголії, Таїланду, Туреччини та Лаосу. Також з метою поширення передового досвіду у сфері страхування депозитів в якості доповідача у Програмі взяли участь представники Канадської Корпорації страхування депозитів.

 Основна мета проведення Програми обміну персону ККСД полягала в обміні досвідом щодо функціонування систем страхування (гарантування) депозитів кожної країни і вивченні порядку функціонування системи страхування депозитів ККСД та іншими видами діяльності системи.

В ході Програми особлива увага приділялась питанням: врегулювання неплатоспроможності банків шляхом створення «брідж-банку», надання відкритої фінансової допомоги банку або залучення власників облігацій до процесу надання екстреної фінансової допомоги; підготовки планів врегулювання неплатоспроможних банків; виплати гарантованих сум відшкодування та забезпечення захисту прав та законних інтересів вкладників банків. Окрема сесія Програми висвітлювала питання управління ліквідаційною масою банку, покриття збитків, пов’язаних з врегулюванням неплатоспроможності банків за рахунок продажу активів та проведення розслідувань щодо причин настання неплатоспроможності фінансових установ.