13.10.2015

ПОВІДОМЛЕННЯ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ ПОШУКУ ПОТЕНЦІЙНИХ ІНВЕСТОРІВ НЕПЛАТОСПРОМОЖНОГО БАНКУ ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ»

З метою розширення кола потенційних інвесторів шляхом забезпечення подачі документів до Фонду гарантування всіма зацікавленими особами, виконавча дирекція Фонду гарантування 12.10.2015 (протокол № 247/15) вирішила продовжити строк для пошуку потенційних інвесторів, які виявили намір взяти участь у виведенні з ринку ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ» (далі – АТ «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ») (код ЄДРПОУ 20017340, МФО 300498, місцезнаходження: 01601 Україна, м. Київ, Володимирська, 54) по 23 жовтня 2015 року.

Додатково зазначаємо, що Фонд гарантування пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:

1) відчуження зобов’язань неплатоспроможного банку приймаючому банку з можливістю виплати премії приймаючим банком;

2) відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією;

3) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов'язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

4) продаж неплатоспроможного банку інвестору.

Вимоги до потенційних інвесторів

         Потенційний інвестор, який планує брати участь у виведенні банку з ринку, зобов’язаний отримати погодження Національного банку України на набуття істотної участі в банку, що передбачено Положенням про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 08 вересня 2011 року №306, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2011 року за №1203/19941, а також дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію (крім способу виведення банку з ринку шляхом відчуження всіх або частини активів і зобов’язань). Терміни надання до Фонду гарантування таких документів визначені умовами конкурсу з виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Перелік документів, які необхідно подати потенційному інвестору до Фонду для визнання такого інвестора кваліфікованим, передбачений підпунктами 3.6 та 3.7 глави 3 розділу ІІІ Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду від 05.07.2012 №2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.09.2012 за №1581/21893 (далі – Положення про виведення).

У разі, якщо кілька потенційних інвесторів (юридичних та/або фізичних осіб) виявили спільний намір щодо виведення неплатоспроможного банку з ринку у способи, визначені частиною 4 та 5 статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», вони мають подати спільну заяву щодо намірів виведення неплатоспроможного банку з ринку. Крім того, кожен із них повинен подати окремі пакети документів, передбачених підпунктами 3.6 та 3.7 глави 3 розділу ІІІ Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду від 05.07.2012 №2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.09.2012 за №1581/21893 (далі – Положення про виведення).

Відповідність учасників об’єднання інвесторів критеріям для визнання їх кваліфікованими, які визначені абзацами 1-2 підпункту 3.10 глави 3 розділу ІІІ Положення про виведення, буде здійснено на консолідованій основі.

         Визнання потенційних інвесторів кваліфікованими та проведення серед них конкурсу з вибору кваліфікованого інвестора буде відбуватися згідно із Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та Положенням про виведення. Форма документу, необхідного для подачі до Фонду для участі у конкурсі з вибору кваліфікованого інвестора, наведена у додатку 1 до Положення про виведення.

         Потенційний інвестор та/або учасники об’єднання інвесторів повинні подати підтвердження, що він та/або вони не є пов’язаними з неплатоспроможним банком (учасником банку) особою/особами.

Фондом здійснюється прийом документів від потенційних інвесторів для визнання їх кваліфікованими по 23.10.2015 (включно). Подання потенційним інвестором пакету документів (зокрема картки потенційного інвестора, яка включає також цінову пропозицію) до Фонду свідчить про його намір та згоду прийняти участь у конкурсі на умовах визначених Фондом.

         Умови конкурсу для способів виведення неплатоспроможного банку АТ «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ» з ринку, передбачених пунктами 2-5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» опубліковані на офіційній сторінці в мережі Інтернет в повідомленні Фонду гарантування щодо пошуку потенційних інвесторів неплатоспроможного банку ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ» від 02.10.2015.

         Адреса, за якою приймаються документи: 01032, м.Київ, бульвар Шевченка, 33-Б, 6 поверх (тел. 333-35-84).

         Участь у купівлі активів та передачі зобов’язань банку мають право брати виключно банки.