08.04.2016

ПОВІДОМЛЕННЯ ФОНДУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ ЩОДО ПОШУКУ ПРИЙМАЮЧИХ БАНКІВ, ЗАЦІКАВЛЕНИХ ПРИЙНЯТИ УЧАСТЬ У ВИВЕДЕННІ З РИНКУ НЕПЛАТОСПРОМОЖНОГО БАНКУ ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК»

На підставі постанови Правління Національного банку України від 05 квітня 2016 р. № 234 «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «КОМЕРІЦІЙНИЙ БАНК «ХРЕЩАТИК» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 05 квітня 2016 р. № 463 «Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку приймаючих банків, що зацікавлені бути залученими до виведення неплатоспроможного банку з ринку.

Фонд пропонує попередньо кваліфікованим особам такі способи виведення неплатоспроможного банку з ринку:

ліквідація банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань на користь приймаючого банку;

відчуження всіх або частини активів і зобов'язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією.

Крім того, зацікавлені банки у разі прийняття виконавчою дирекцією Фонду рішення про те, що найменш витратним для Фонду способом виведення неплатоспроможного банку з ринку є спосіб, визначений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», можуть прийняти участь у конкурсі щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банкущо гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Загальні дані про діяльність банку та показники його фінансового стану наведені на сторінці банку в мережі Інтернет: www.xcitybank.com.ua.

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 01.04.2016  за даними неплатоспроможного банку складала 2 828 008 094,85 грн.

Вимоги до потенційних учасників конкурсу

Конкурс з метою виведення неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 2 та 3 частини другої статті 39 Закону, проводиться серед банків, включених в якості приймаючих банків Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб у порядку, передбаченому постановою Правління НБУ від 24 грудня 2015 року № 942 «Про затвердження Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, та погодження набуття ними участі в банках».

Конкурс щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», проводиться серед банків.

Попередньо кваліфікована особа, яка планує брати участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 2 та 3 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», зобов’язана подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу з виведення неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 2 та 3 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (додаються).

Банк, який планує брати участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», зобов’язаний подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (додаються).

Фондом здійснюється прийом документів по 20.04.2016(включно). Подання особою пакету документів до Фонду свідчить про її намір та згоду прийняти участь у конкурсі на умовах, визначених Фондом.

Адреса, за якою приймаються документи: 01032, м. Київ, б-p Т. Шевченка, 33-Б; телефон: (+380 44 333 35 62).

Умови конкурсу серед попередньо кваліфікованих осіб з метою виведення неплатоспроможного банку з ринку у способи, передбачені пунктами 2 та 3 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», наведено за наступним посиланням.

Умови конкурсу щодо визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (з урахуванням статті 421 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»), наведено за наступним посиланням.