30.10.2017

Фонд гарантування та Незалежна асоціація банків України підписали Меморандум про партнерство та співробітництво

ПРЕС-РЕЛІЗ

NABU FGVFO Memoramdum 29.1029 жовтня 2017 р. Фонд гарантування та  Асоціація «Незалежна асоціація банків України» (далі – Асоціація «НАБУ») підписали Меморандум про партнерство та співробітництво, спрямоване на створення сприятливих умов для забезпечення довіри населення країни до банківської системи та впровадження в Україні найкращих світових практик щодо підвищення рівня фінансової обізнаності фізичних осіб.

Від Фонду гарантування документ підписав заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик, від НАБУ – виконавчий директор Олена Коробкова.

IMG 6065Відповідно до даного Меморандуму сторони домовились співпрацювати та координувати свої дії, спрямовані на підвищення довіри до банківського сектору країни, зокрема, шляхом: щорічного проведення Всесвітнього дня заощаджень в Україні, в рамках якого просуваються різні ініціативи з підвищення рівня фінансової обізнаності населення, особливо стосовно важливості економії та розподілу бюджету громадян; розвитку  інформаційного та законодавчого поля, що регулює питання, спрямовані на вдосконалення системи захисту прав споживачів фінансового сектору в Україні; створення позитивного іміджу банківської системи України та підтримка ініціатив, спрямованих на підвищення довіри населення до фінансового сектору.

Також 29 жовтня Фонд гарантування взяв участь у проведенні «Всесвітнього дня заощаджень в Україні – 2017», організованого НАБУ, в якості партнера свята. Представники ФГВФО провели низку інтерактивних фінансових вікторин та конкурсів для дітей та підлітків, де юні учасники з азартом демонстрували свої фінансові знання та отримували заслужені призи. Також на локації Фонду всі охочі могли ознайомитися з освітніми матеріалами Фонду та задати свої питання представникам ФГВФО щодо захисту заощаджень та функціонування  системи гарантування в Україні.