01.11.2017

Фонд гарантування взяв участь в офіційному відкритті всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність»

ПРЕС-РЕЛІЗ

Сьогодні, за участі представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, відбулося офіційне відкриття чергового щорічного всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність».

Турнір проводиться уже учетверте. Розрахований він на школярів, і покликаний оцінити рівень їх знань у сфері фінансової грамотності.

«Важливість підвищення рівня фінансової обізнаності громадян для Фонду гарантування вкладів – це не гучні слова. Наслідки недостатньої фінансової грамотності, у першу чергу, відчуває на собі саме Фонд. Зараз в його управлінні перебуває 93 неплатоспроможні банки, а їх вкладникам уже виплачено понад 87,6 млрд грн гарантованого відшкодування. Як не парадоксально, підвищити рівень поінформованості населення у питанні фінансової грамотності допомогла криза. Так, якщо у 2010-му розмір гарантованої суми відшкодування знали 7% громадян України, то на початку 2016-го про гарантовані 200 тис. грн знали уже 40% населення. Та, очевидно, не криза повинна вчити українців фінансової грамотності!», – сказала під час відкриття турніру начальник відділу зв’язків з громадськістю та фінансовою просвітою Фонду Ірина Серветник.

Учасники офіційного відкриття турніру переконані: головною нагородою на конкурсі стануть не призи, а здобуті командами знання, навички та уміння бути відповідальними споживачами фінансових послуг.

Сьогодні під час офіційного відкриття також відбулося он-лайн жеребкування та розподіл завдань поміж командами-учасниками турніру. Для участі у півфіналі та фіналі судді оберуть 10 команд. Півфінальні та фінальні ігри відбудуться уже на початку грудня у столиці.

Організаторами четвертого всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність», крім Фонду гарантування, також є Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Національний банк України, ДВНЗ «Університет банківської справи», ФГВФО, НАБУ та окремі народні депутати.