07.11.2019

«Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» – відбувся тренінг для студентів Київського енергетичного коледжу

06 листопада 106 листопада 2019 року представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Оксана Порошинська та Алевтина Міранкова провели тренінг «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» для студентів Київського енергетичного коледжу. Головна мета тренінгу – підвищення рівня фінансової обізнаності для молоді, зокрема, узагальнення знань про фінансові інструменти та розвиток практичних навичок для ефективного управління особистими фінансами.

Особливу увагу було приділено необхідності ведення особистого бюджету та формування резервного фонду. Було запропоновано вправу-мозковий штурм з виявлення корисних фінансових звичок, які допомагають забезпечити фінансову стабільність людини.

Під час тренінгу слухачі доповнили та систематизували базові знання про основні банківські та небанківські фінансові послуги (платіжні картки, кредити та депозити), отримали рекомендації з безпечного користування банківськими картками. Слухали, як ефективно управляти фінансовими ризиками та убезпечити себе від фінансового шахрайства. Учасники тренінгу дізналися про систему гарантування в Україні, функції Фонду гарантування, які вклади підпадають під гарантії ФГВФО.

Зацікавленість викликала інформація про те, як правильно вести особистий бюджет, як розподіляти кошти, окрім стандартних статей видатків на відпочинок, навчання, непередбачені витрати.

06 листопада 2     06 листопада 3

     

 

 

06 листопада 4