14.11.2019

«Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» – відбувся тренінг для учнів 10-го класу Гімназії № 109 ім. Т. Шевченка

canva photo editor 713 листопада 2019 року представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб провели тренінг «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього» для учнів 10-го класу Гімназії № 109 ім. Т. Шевченка м. Києва. Головна мета тренінгу – підвищення рівня фінансової обізнаності для молоді, зокрема, розвиток практичних навичок для ефективного управління особистими фінансами, узагальнення знань про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

canva photo editor 12Упродовж заходу учні мали можливість дізнатися про управління власним бюджетом, було запропоновано декілька способів планування і ведення особистого бюджету. Алевтина Міранкова розповіла як навчитись заощаджувати гроші та формувати резервний фонд. Чому має бути сформована «подушка безпеки», яка дозволить проходити певні життєві виклики, навіть якщо доходи невеликі.

Оксана Порошинська розповіла про історію створення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Чому основною метою діяльності Фонду є захист прав і законних інтересів вкладників банків. Учні дізнались про граничний розмір  відшкодування коштів за вкладами та основні функції Фонду. Отримали інформацію, де можна знайомитись на сайті з інформаційними брошурами ФГВФО з відеороликами по фінансовій обізнаності.

За словами учасників, такі тренінги дуже пізнавальні і корисні, служать поштовхом для того, щоб почати глибше вивчати програму по фінансовій грамотності. «Тренінги по фінансовій обізнаності потрібно запроваджувати вивчати зі школи, щоб учні мали принаймні базові знання», зазначила заступник з виховальної роботи Гімназії № 109 Ірина Михайлівна. 

canva photo editor 11     canva photo editor 14