10.11.2017

ФОНД РОЗПОЧАВ КОНКУРС НА ВИЗНАЧЕННЯ ПРИЙМАЮЧОГО БАНКУ, ЗАЦІКАВЛЕНОГО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ВИВЕДЕННІ З РИНКУ АТ «БАНК БОГУСЛАВ» У СПОСОБИ, ПЕРЕДБАЧЕНІ П. 1 Ч. 2 СТ. 39 ЗУ «ПРО СИСТЕМУ ГАРАНТУВАННЯ ВКЛАДІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ»

На підставі рішення Правління Національного банку України від 06 листопада 2017 року № 708-рш/БТ «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК БОГУСЛАВ» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) прийнято рішення від 06 листопада 2017 року № 4928  «Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ «БАНК БОГУСЛАВ» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».

У зв’язку з цим Фонд повідомляє про проведення пошуку попередньо кваліфікованих осіб, що зацікавлені бути залученими до виведення неплатоспроможного банку АТ «БАНК БОГУСЛАВ» з ринку.

Зацікавлені банки у разі прийняття виконавчою дирекцією Фонду рішення про те, що найменш витратним для Фонду способом виведення неплатоспроможного банку з ринку є спосіб, визначений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон), можуть взяти участь у конкурсі на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку АТ «БАНК БОГУСЛАВ», що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону (з урахуванням статті 421 Закону).

Загальні дані про діяльність неплатоспроможного банку та показники його фінансового стану наведені на сторінці банку в мережі Інтернет: http://www. bankboguslav.com.ua.

Сума коштів фізичних осіб, що може бути відшкодована Фондом, на 06.11.2017 за даними звітності неплатоспроможного банку складала 189 531 695,59 грн.

Вимоги до потенційних учасників конкурсу

Конкурс на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, проводиться серед банків, що відповідають затвердженим Фондом конкурсним умовам.

Банк, який планує взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку у спосіб, передбачений пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, має подати до Фонду документи, визначені умовами конкурсу на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку, що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, що додаються.

Подання банком пакету документів до Фонду свідчить про його намір та згоду взяти участь у конкурсі на умовах, визначених Фондом.

Порядок ознайомлення з інформацією щодо неплатоспроможного банку визначено в умовах конкурсу.

Адреса, за якою приймаються документи: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17.

Дані щодо необхідної мережі відокремлених підрозділів для обслуговування вкладників неплатоспроможного банку «БАНК БОГУСЛАВ» за кожною адміністративно-територіальною одиницею наведено за наступним посиланням.

Умови конкурсу на визначення приймаючого банку з метою відчуження йому зобов’язань неплатоспроможного банку «БАНК БОГУСЛАВ», що гарантуються Фондом, з виплатою премії приймаючим банком, при реалізації способу виведення неплатоспроможного банку з ринку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 39 Закону, наведено за наступним посиланням.