16.01.2020

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів підписала Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року

ПРЕС-РЕЛІЗ. Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року підписали Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Національний банк України, Міністерство фінансів України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі - регулятори). Підписання Стратегії відбулось 16 січня 2020 р. під час Щорічної зустрічі Національного банку України, що відбулась за участі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року підписали Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Національний банк України, Міністерство фінансів України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі - регулятори). Підписання Стратегії відбулось 16 січня 2020 р. під час Щорічної зустрічі Національного банку України, що відбулась за участі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут привітала ухвалення Стратегії. За її словами, партнерство з іншими фінансовими регуляторами - один із пріоритетів, які визначив для себе Фонд. У списку пріоритетних завдань Світлана Рекрут, зокрема, назвала: реформування системи гарантування вкладів відповідно до Євродиректив, що відкриє шлях до врегулювання неплатоспроможності на ранніх етапах; реструктуризацію боргів Фонду перед державою, завдяки чому стане можливим підвищення гарантованої суми вкладів; підвищення рівня фінансової грамотності суспільства.

«Фонд впорався з подоланням наслідків банківської кризи 2014-17 років і перетворюється на партнера здорових банків. Наша мрія – створення такої системи гарантування, і досягнення такого рівня фінансової обізнаності суспільства, які б дозволили відійти від ліквідації як єдиного способу  врегулювання «проблемності» банків. Мета Фонду – запобігати пожежі, а не гасити її», - наголосила під час дискусії після підписання стратегії Світлана Рекрут.