08.11.2019

Пул активів трьох банків продано за найвищу ціну в історії продажів Фонду

ПРЕС-РЕЛІЗ

07.11.2019 відбувся продаж пулу активів АТ "ДЕЛЬТА БАНК", ПАТ "КБ "НАДРА" та АТ "БАНК "ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ", що складається з прав вимоги та інших майнових прав за кредитними договорами, частина з яких перебуває в заставі НБУ. Ціна продажу пулу склала 849,4 млн грн і стала рекордною у практиці Фонду гарантування вкладів, при тому, що мінімальна ціна торгів була встановлена на рівні 679,5 млн грн. Аукціон був проведений за голландською моделлю, що передбачає поетапне зниження ціни. У процесі конкурентної боротьби переможницею стала одна з двох компаній-учасниць - ТОВ "ФК "ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА". Організатором торгів виступила компанія «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (FFN).

Нагадаємо, основними активами, включеними до цього пулу, є заборгованість за кредитами групи компаній «Яблуневий дар» та ПРАТ «РОСАВА». Стягнення заборгованості групи компаній «Яблуневий дар» перед АТ «ДЕЛЬТА БАНК» залежатиме від рішень судів за відповідними позовами, розгляд яких на цей час триває. До того ж одна з компаній, що входять до групи «Яблуневий дар», ТОВ «Танк Транс», на сьогодні перебуває у процедурі ліквідації. ПРАТ «РОСАВА», боржник перед АТ «Банк «Фінанси та Кредит», також, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, перебуває у процедурі ліквідації.

Усі активи, включені до пулу, до цього неодноразово виставлялись на торги, спершу вроздріб, а після того, як покупця не було знайдено, - у складі дрібніших пулів.