17.03.2020

У рамках Національного проєкту з фінансової грамотності відбулися тренінги в Ужгороді та Черкасах

У першій половині березня фахівці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб разом з представниками ГО «Діловий клуб «Партнер» провели серію навчальних тренінгів з фінансової грамотності для підвищення кваліфікації викладачів спецкурсу «Фінансова грамотність» закладів загальної середньої освіти, професійно - технічних ліцеїв та коледжів. Тренінги проходили на базі обласних інститутів післядипломної освіти в Ужгороді та Черкасах.

За допомогою економічної симуляційної гри «Життєвий капітал» учасники тренінгу змогли відпрацювати та практично застосувати ефективність власних моделей фінансової поведінки, виявити та сформувати особисту дієву систему прийняття фінансових рішень.

У другій частині тренінгу слухачі набули знань щодо формування особистого капіталу, основ та порядку побудови системи фінансового захисту родини та змістовну інформацію про депозитні та кредитні договори. Під час активного обговорення актуальних питань викладачі ділились особистим досвідом формування життєвого капіталу, взаємодії з банківською системою України.

Особливу увагу слухачів привернула лекція про функціонування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та роботу системи гарантування в Україні, яка провадиться з метою захисту інтересів вкладників.

Учасники заходів дійшли думки, що важливим результатом тренінгу є можливість застосування у повсякденному житті таких навичок, як уважність та поміркованість при прийнятті фінансових рішень, використання ефективних алгоритмів грамотної фінансової поведінки та застосування сучасних фінансових інструментів.