22.05.2020

Вклади, які Фонд не відшкодовує

Питання «Як правильно обрати послугу банку?» вимагає від вкладника інформаційної обізнаності необхідної для захисту своїх інтересів. Тому, важливо знати, які саме кошти, розміщені у Банку, не відшкодовуються Фондом в разі ліквідації Банку.

Отже, Фонд не відшкодовує кошти:

Більш докладно з переліком коштів, що не відшкодовуються Фондом, Ви можете ознайомитись у статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Пам`ятайте, що Фонд гарантує вклади, за договорами, укладеними тільки з банківськими установами та не відшкодовує кошти за вкладами у кредитних спілках, та за коштами, які вкладені в акції чи облігації, або інші фінансові установи

Також зверніть увагу на те, що вклади в іноземній валюті виплачуються Фондом у національній валюті. Перерахунок здійснюється по курсу НБУ на день початку процедури виведення банку з ринку

Практична порада! Завжди дізнавайтесь у банку, чи гарантується ваш вклад Фондом і в якому обсязі. Банки зобов`язані надавати вам інформацію щодо вкладів, які не гарантуються Фондом.