31.10.2017

Відбулась зустріч керівництва Фонду гарантування та ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк»

 ПРЕС-РЕЛІЗ. Відбулась зустріч керівництва Фонду гарантування та ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк». Її учасники, серед іншого, обговорили законодавчі ініціативи щодо внесення змін в законодавство про систему гарантування вкладів. Висловили свої думки про те, як вони можуть вплинути на рівень задоволення вимог кредиторів та перспективи повернення виведених активів на баланс неплатоспроможних банків.

Заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик підкреслив, що в судовому порядку вдалось забезпечити повернення вагомої частики активів на баланс «Дельта Банку». Це позитивно вплине на рівень задоволення вимог кредиторів.

«Ключ успіху в судах. Потрібно й далі спільними зусиллями відстоювати інтереси кредиторів банку», - сказав А.Оленчик.

Представники вкладників повідомили, що на останніх зборах ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» оновився склад правління, а головою цього громадського об’єднання обрана Людмила Самковська.

Зокрема, вона зазначила, що такі зустрічі потрібні для визначення подальшого формату співпраці в рамках підписаного тристороннього протоколу.

Нагадаємо, що Фонд гарантування та ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» співпрацюють у напрямку здійснення громадського контролю під час проведення процедури виведення з ринку АТ «Дельта Банк».

Умови співпраці визначенні тристороннім протоколом між Фондом гарантування, ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» та уповноваженою особою Фонду гарантування у «Дельта Банку». Документ був підписаний у листопаді 2015 року.