19.06.2020

До уваги вкладників збанкрутілих банків, які ще не забрали свої гарантовані суми!

ПРЕС-РЕЛІЗ. Закликаємо усіх вкладників неплатоспроможних банків, які ще не отримали свої вклади у межах гарантованої суми, забрати свої гроші! 

Нагадуємо, що з 95 банків, які були передані в управління Фонду з 2014 р., уже завершено ліквідацію 45 банків. У решті банків теж уже завершується термін ліквідації.

«Фонд гарантування виплачує всі кошти виключно протягом процедури ліквідації. На сьогодні сума невиплачених коштів складає близько трьох мільярдів гривень. Будь-ласка, зверніться до банку-агента та отримайте таку гарантовану суму. Фондом постійно здійснюється резерв на виплату гарантованих сум та акумулюються такі кошти на рахунку Фонду. На сьогодні така сума складає близько 12 млрд грн і вона може бути використана винятково на відшкодування гарантованих виплат. І в тому числі там є сума, яку ви повинні отримати», - наголосила заступниця директора-розпорядника ФГВФО Наталія Рудуха.

Починаючи з 2014 року, Фонд виплатив майже 90 млрд грн гарантованих виплат двом мільйонам вкладників і готовий виплатити решту. Для цього вкладнику неплатоспроможного банку достатньо звернутись до будь-якого з 11 банків агентів, список яких розміщений на офіційному сайті Фонду в розділі "Вкладникам та кредиторам".

Фонд також підготував покрокову інструкцію щодо отримання гарантованих вкладів: https://www.facebook.com/fg.gov.ua/photos/a.596647557119868/2620880078029929/?type=3&theater