07.10.2020

Фонд гарантування виплатив вкладникам неплатоспроможного банку «АРКАДА» уже понад 70 млн грн

ПРЕС-РЕЛІЗ 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує виплачувати кошти вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку у межах гарантованої суми 200 тис. грн. Станом на 7 жовтня 2020 року загальна сума коштів, отриманих вкладниками цього банку, перевищила 70 млн грн.

Для отримання коштів вкладники можуть звернутися з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером до будь-якого із банків-агентів Фонду: АТ «КРЕДОБАНК», АТ «ПРАВЕКС БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «ІДЕЯ БАНК», АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» або АТ «ОЩАДБАНК».

Виплата коштів здійснюється відповідно до загального реєстру – переліку вкладників банку АТ АКБ «АРКАДА», які мають право на відшкодування за вкладами до 200 тис. грн. Згідно з ним Фонд має виплатити власникам 4,6 тис. рахунків кошти на загальну суму близько 257 млн грн.

Вимоги вкладників понад гарантовану суму та інших кредиторів АТ АКБ «АРКАДА» приймаються з 1 до 30 жовтня цього року включно за адресою: вул. Ольгинська, 3, м. Київ, 01001. Для цього на вказану адресу необхідно направити письмову заяву кредитора, зразок якої розміщений на сайті Фонду в розділі «Кредиторам». Також подати свої кредиторські вимоги можна безпосередньо в банку.

Нагадаємо, що Фонд гарантування також звернувся до Кабінету міністрів України та ПрАТ «ХК «Київміськбуд» із запитом щодо призначення нового уповноваженого банку з управління активами двох пенсійних та одного дитячого фондів АТ АКБ «Аркада», який здійснював довірче управління коштами їх учасників. Згідно з законодавством відшкодування коштів, переданих банку в довірче управління, не гарантується, тому Фонд у межах своїх повноважень вживає усіх заходів для призначення нового уповноваженого банку з управління активами пенсійних та дитячого фондів банку «АРКАДА». Детальніше про це можна дізнатися за посиланням тут.