09.11.2020

Шпаргалка для вкладника при виборі депозиту

Якщо ви вирішили, відкрити банківський депозит, варто ретельно проаналізувати пропозиції банків.

Які критерії треба оцінювати та порівнювати при виборі депозитних продуктів, ви знайдете у нашій «Шпаргалці для вкладника при виборі депозиту», яку можна завантажити у зручному для вас форматі.

Зауважимо, під час відкриття депозиту чи карткового рахунку, працівник банку має надати Довідку про систему гарантування вкладів фізичних осіб, ознайомлення з якою клієнт засвідчує власним підписом. Також на вимогу клієнта банк має надати прогнозований розрахунок доходів і витрат (нараховані відсотки, утримані податки та збори тощо). Якщо банк порушує ці та/або інші вимоги Інструкції про порядок здійснення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб захисту прав та охоронюваних законом інтересів вкладників, ви можете звернутися до Відділу захисту прав вкладників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за адресою електронної пошти: [email protected].

Увага! Обов’язково уточніть у працівника банку під час відкриття карткового чи депозитного рахунку, чи підпадатиме цей вклад під гарантії Фонду!

Нагадуємо, у разі визнання банку неплатоспроможним кошти за вкладами фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців відшкодовуються Фондом гарантування вкладів. Максимальна сума відшкодування одній особі в одному банку незалежно від кількості вкладів становить 200 000 гривень.

Пам’ятайте! Вкладом вважаються не тільки депозити, а й карткові рахунки, на які вкладник отримує зарплату, пенсію, стипендію та інші виплати.