02.12.2020

Відбулися щорічні збори Євразійського комітету МАСД

Збори Євразійського комітету Міжнародної Асоціації Страховиків Депозитів (МАСД) пройшли під головуванням директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Світлани Рекрут 26 листопада 2020 року. Основними цілями цієї зустрічі були обмін досвідом протидії кризовим явищам пов'язаним з пандемією та визначення подальшого напрямку руху Євразійського комітету.

Представники установ гарантування Туреччини, Казахстану, Росії, Білорусі, Монголії та інших країн зустрілися в онлайн-форматі та представили доповіді присвячені стану сфери страхування вкладів в своїх країнах. Основний акцент обговорення був зроблений на тому, як організації працюють в умовах пандемії, та які заходи приймаються для захисту фінансової системи від кризових явищ, що виникли як наслідок карантинних обмежень.

Фонд гарантування вкладів два роки очолював Євразійський комітет МАСД. Цього року термін головування підійшов до завершення і було обрано нового Голову комітету, яким став директор білоруської Агенції відшкодування депозитів Валерій Теліпко. Генеральний секретар МАСД Девід Уокер відмітив професіоналізм директора-розпорядника Фонду гарантування Світлани Рекрут на посту голови регіонального комітету МАСД та подякував за плідну роботу з розвитку міжнародної співпраці страховиків депозитів в Євразійському регіоні.