30.12.2020

Ліквідацію АКБ «НОВИЙ» завершено

Відповідно до приписів частини 3 статті 53 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі – Закон) 28 грудня 2020 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) внесено запис №1002241110050006596 про проведення державної реєстрації припинення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «НОВИЙ» (далі – АКБ «НОВИЙ») як юридичної особи, а, отже, ліквідація банку вважається завершеною, а сам банк ліквідованим.

Разом з тим, інформуємо, що відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними, і повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) як ліквідатора АКБ «НОВИЙ» припинено.

Водночас, нагадуємо, що в ході виведення неплатоспроможного АКБ «НОВИЙ» з ринку 23 серпня 2017 року Фондом було підписано договір про передачу частини активів та частини зобов’язань АКБ «НОВИЙ» на користь приймаючого банку – АТ «Таскомбанк». За умовами підписаного договору до АТ «Таскомбанк» були передані усі права та обов’язки АКБ «НОВИЙ» перед клієнтами банку (кредиторами) – фізичними та юридичними особами, крім частково юридичних осіб, які є пов’язаними особами банку. Загальна сума переданих зобов’язань склала близько 156 млн грн.

Крім цього, під час дії тимчасової адміністрації в АКБ «НОВИЙ» задля доступу вклаників до своїх вкладів Фондом було забезпечено виплату АКБ «НОВИЙ» коштів вкладникам за договорам банківського рахунку (поточні та карткові рахунки) та банківського вкладу, термін дії яких закінчився до момену визнання банку неплатоспроможним. Всього під час здійснення Фондом в АКБ «НОВИЙ» тимчасової адміністрції вкладниками банку було отримано 0,9 млн грн.

Довідкова інформація за телефонами «Гарячої лінії» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: