05.02.2021

Понад 70% вкладників банку «АРКАДА» уже отримали гарантоване відшкодування

ПРЕСРЕЛІЗ 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив уже понад 184 млн грн вкладникам неплатоспроможного АТ АКБ «АРКАДА». Це становить 71,1% загальної суми виплат гарантованого відшкодування за вкладами, які не перевищують 200 000 грн та  повністю гарантовані державою.

Вкладники банку «АРКАДА» можуть швидко та зручно отримати свої гроші через будь-яке відділення кожного з банків-агентів Фонду, які приєднались до автоматизованої системи виплат: АТ «КРЕДОБАНК», АТ «ПРАВЕКС БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «ІДЕЯ БАНК», АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» та АТ «ОЩАДБАНК». Для отримання коштів вкладникам необхідно звернутися до одного із зазначених банків-агентів Фонду з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером.

Нагадаємо, що з 11 вересня 2020 року Фонд розпочав виплати коштів вкладникам банку «АРКАДА» за договорами банківського рахунку та договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до введення в установу тимчасової адміністрації. А з 29 вересня 2020 року Фонд перейшов до виплат за договорами банківського вкладу незалежно від закінчення їх строку дії.

Довідково. Фонд продовжує процедуру ліквідації банку «Аркада», яка була розпочата 25 вересня 2020 року та триватиме до 24 вересня 2023 року включно. Банк було віднесено до категорії неплатоспроможних на підставі рішення Національного банку України від 25 серпня 2020 року.

Майже 90% вкладників банку «АРКАДА» отримають вклади в повному обсязі. Розмір їх вкладів не перевищує гарантовану Фондом суму в 200 000 грн. Задоволення вимог кредиторів Фонд здійснюватиме за рахунок коштів, отриманих від управління та продажу активів банку. 

Навесні 2021 року Фонд виставить на продаж 34 земельні ділянки банку «АРКАДА», розташовані під Києвом - у містах Буча та Бровари, а також у селищі Михайлівка-Рубежівка. Аукціони з продажу цих активів розпочнуться в березні та проходитимуть на електронному майданчику «Prozorro.Продажі», за відкритою і прозорою процедурою. Кожен бажаючий зможе взяти участь у торгах і придбати виставлене на продаж майно. Переможцем аукціону стане той, хто запропонує найвищу ціну за лот. Дати торгів та детальну інформацію про активи буде додатково розміщено на сайті Фонду.

Основними активами банку «АРКАДА» є будівля головного офісу та земельна ділянка під ним у центрі столиці – на вул. Ольгинській, 3-А, які були виведені з банку напередодні визнання його неплатоспроможним. Фонд продовжує боротьбу в судах за ці активи, оціночна вартість яких становить понад 770 млн грн, тобто майже 60% вартості усіх активів банку. Повне та вчасне задоволення вимог кредиторів буде безпосередньо залежати від успіху боротьби Фонду в судах та повернення основних активів у власність банку.