15.04.2021

Фонд гарантування запускає пілотний проєкт з передачі в оренду нерухомості через ProZorro.Продажі

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає пілотний проєкт, в межах якого виставлятиме на відкриті електронні аукціони права оренди нерухомого майна банків, що перебувають у ліквідації. Потенційним орендарям будуть запропоновані об`єкти нерухомості різної площі та призначення, в тому числі офісні приміщення в центральній частині міста Києва. Аукціони проходитимуть за відкритою і прозорою процедурою в системі ProZorro.Продажі. Це дозволить привернути більше уваги до об'єктів нерухомості з боку потенційних орендарів та збільшити конкуренцію між ними, завдяки великій кількості торгових майданчиків, підключених до системи, та численним клієнтам, що користуються нею.

Орендарем нерухомого майна банків може стати кожен бажаючий, скориставшись одним із офіційних торгових майданчиків, які авторизовані в системі ProZorro.Продажі. Аукціони з передачі в оренду відбуватимуться за голландською моделлю, з покроковим зниженням стартової ціни (орендної плати).

Актуальні пропозиції щодо передачі в оренду нерухомості банків на аукціонах найближчим часом будуть розміщені на сайті Фонду гарантування вкладів та в електронній торговій системі Prozorro.Продажі. В оголошеннях буде представлена необхідна для потенційного орендаря інформація, зокрема, детальний опис, план та фото об`єкту, а також стартова ціна оренди нерухомості та умови участі в аукціоні.

Пілотний проєкт запроваджений терміном на один рік. Порядок його реалізації визначений Положенням про пілотний проєкт щодо надання в оренду нерухомого майна банку, процедура ліквідації якого здійснюється Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, шляхом проведення відкритих торгів (аукціонів), яке затверджене рішенням виконавчої дирекції Фонду 7 грудня 2020 року, зареєстроване в Міністерстві юстиції України та набуло чинності 13 лютого 2021 року.