15.04.2021

Кредитний портфель «Родовід Банку» буде виставлений на аукціон 29 квітня

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні пул активів АТ «РОДОВІД БАНК». Торги пройдуть 29 квітня 2021 року на електронному майданчику Prozorro.Продажі.

Пул активів складається з прав вимоги та інших майнових прав за 202 кредитними договорами, що забезпечені іпотекою, 14 автокредитами та 5 кредитними договорами, які забезпечені іншою заставою. Також до пулу увійшли 12 беззаставних кредитів, укладених з фізичними особами. Загальна сума заборгованості за активами у складі пулу становить 1,408 млрд грнУ заставі за іпотечними кредитами – об’єкти житлової та комерційної нерухомості, а також земельні ділянки. За 105 кредитними договорами відкрите провадження Державної виконавчої служби, за 54 – судове провадження, по багатьох кредитах відсутній повний пакет документів. Раніше ці активи уже виставлялися на продаж, але поки не були куплені.

Початкова ціна лоту – 52,33 млн грн.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь у них можуть взяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Всі кошти, отримані від продажу активів неплатоспроможних банків, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Детальніше про лот GL2N219563 та умови участі в аукціоні можна дізнатися на офіційному сайті Фонду за посиланням, а також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулу представлена в кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.