12.05.2021

Право вимоги зі столичним бізнес-центром у заставі та судно технічного флоту для видобутку сапропелю – на аукціоні 21 травня

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставить на продаж на відкритому електронному аукціоні пул активів: право вимоги за кредитом суб’єкта господарювання – компанії з видобутку та переробки сапропелю на території Волинської області, а також земснаряд МЗ-17МЕ (для видобутку сапропелю) 2011 року виготовлення з внутрішньою мережею електропостачання. Виставлені на продаж активи належать АТ «Місто Банк», що перебуває в ліквідації. Торги відбудуться 21 травня 2021 року в системі ProZorro.Продажі.

Загальна сума заборгованості за кредитним договором становить 70,5 млн грн. Термін прострочки виплат – понад один рік. Серед об’єктів застави за кредитом – сучасний 6-поверховий бізнес-центр загальною площею 3115 кв м, розташований в самому центрі Києва – на бульварі Тараса Шевченка, а також комплекс зі зневоднення та переробки сапропелю з офісно-виробничими приміщеннями у  Волинській області, система для зневоднення ґрунту, лінія з виробництва органо-мінеральних сумішей тощо.

Крім цього, до забезпечення за кредитом увійшли корпоративні (майнові) права на частку 80% у статутному капіталі компанії-позичальника. Ця компанія займається в Україні видобутком, переробкою та застосуванням сапропелю, який має унікальні властивості та використовується в багатьох галузях промисловості та сільському господарстві. Вона входить до складу британської групи компаній, що має представництва в багатьох країнах світу.

Стартова ціна лоту – 78,79 млн грн

Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону. У них можуть брати участь юридичні та фізичні особи, окрім позичальника і поручителя за кредитом.

Детальна інформація про лот G16N019677 та умови участі в аукціоні розміщена на сайті Фонду за посиланням, а також на сайті ProZorro.Продажі за посиланням. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулу представлена в кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до неї – за посиланням.