03.08.2021

Сума продажу активів збанкрутілих банків у липні склала 209,2 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ

У липні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів успішні аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, на загальну суму 209,1 млн грн. Ще 0,1 млн грн отримано за результатами безпосереднього продажу активів фізичним та юридичним особам. Загалом упродовж місяця було проведено 746 відкритих електронних аукціонів, із них 39 – результативні. Решта торгів не відбулися через відсутність учасників, зацікавлених у купівлі майна.

Успішно завершилися аукціони з продажу активів таких банків:

Крім того, відбулися аукціони з продажу активів ПАТ «ЧБРР» на суму 0,8 млн грн, АТ «Фінанси та Кредит» на суму 0,2 млн грн, ПУАТ «ФІДОБАНК» - на суму 0,05 млн грн та ПАТ АКБ «КАПІТАЛ»  - на 0,05 млн грн.

Упродовж липня 2021 року за результатами 20 успішних аукціонів отримано оплату на суму 52,7 млн грн, з них за 15 угодами уже укладено відповідні договори купівлі-продажу.

Усі кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямовує на розрахунки з кредиторами неплатоспроможних банків.

Аукціони з продажу активів проходять в електронній системі «Prozorro.Продажі» та на міжнародних майданчиках, за відкритою і прозорою процедурою. Кожен бажаючий може взяти участь у торгах, окрім позичальників і поручителів за кредитами. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

 Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів» за посиланням.