16.09.2021

Керівники Фонду зустрілись з представниками міністерства фінансів США

ПРЕСРЕЛІЗ   

16 вересня 2021 р. у Києві відбулась зустріч керівників Фонду гарантування вкладів та делегації міністерства фінансів США.

Під час зустрічі обговорювались актуальні питання діяльності Фонду гарантування вкладів, його роль у подоланні наслідків кризи 2014-16 років та забезпеченні стабільності фінансово-банківської системи держави.

Зокрема, як наголосила директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут, Фонд гарантування вкладів зумів вибудувати ефективну систему продажів проблемних активів (NPL); розпочав і веде роботу з повернення активів, виведених з неплатоспроможних банків; сприяв розробці та ухваленню законодавства, що дозволить запобігати повторенню масштабних криз у майбутньому.

Окрему увагу було приділено питанню роботи з пов’язаними особами неплатоспроможних банків та зусиллям Фонду зі стягнення збитків на користь держави та інших кредиторів. Як наголошувалось під час зустрічі, важливо посилити консолідацію зусиль усіх гілок влади та правоохоронних органів у цьому напрямі для досягнення суттєвих результатів у цій сфері.

Очільник делегації, в. о. заступника міністра фінансів США з міжнародних питань Енді Баукол, високо оцінив зусилля Фонду в подоланні наслідків кризи 2014-16 років, особливу роль Фонду гарантування в захисті прав вкладників та кредиторів та підтримці стабільності банківської системи. А також запевнив у підтримці зазначених напрямів діяльності з боку міністерства фінансів США.

У зустрічі взяли участь:

В. о. заступника міністра фінансів США з міжнародних питань Енді Баукол, Економіст з міжнародних питань міністерства фінансів США Едвард К»юпа, Радник з економічних питань посольства США в Україні Меган Боулдін, Спеціаліст з економічних питань посольства США в Україні Оксана Давидович, Співробітник економічного відділу посольства США в Україні Тім Джонсон.

А також: директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут, Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Віктор Новіков, Директор фінансовий Фонду гарантування вкладів Олена Нужненко.