24.09.2021

Фонд розробив власний навчальний курс про систему гарантування для тренерів з фінансової грамотності

ПРЕСРЕЛІЗ   

Підвищення фінансової грамотності населення визначено одним із пріоритетів діяльності Фонду гарантування на найближчі роки. Цю стратегічну мету Фонд реалізує використовуючи різні інструменти, зокрема стимулює поширення знань про систему гарантування вкладів серед освітянського середовища у всіх регіонах України.


З метою розповсюдження повних та достовірних знань про функціонування в Україні системи гарантування вкладів фізичних осіб та діяльність Фонду гарантування, фахівцями Фонду розроблений спеціалізований навчальний курс «Система гарантування вкладів: основи і практика». Цей курс розрахований на підвищення кваліфікації тренерів, які проводять освітні заходи з фінансової тематики, вчителів, які організовують у школах клуби фінансової грамотності, інші категорії фахівців, які опікуються тематикою фінансової просвіти.

Курс складається з п’яти модулів та триває 6 тижнів. Кожен із модулів містить розширену інформацію з окремої теми та передбачає проміжне тестування учасників. Кожен учасник по закінченню курсу складає підсумковий тест. Тематика кожного навчального модуля передбачає отримання знань та формування навичок, які сумарно дають людині вміння зберігати власні заощадження та захищати їх від втрати.

У серпні місяці фахівці Фонду провели перше навчання за цією програмою.

Слухачами курсу стали учасники Національного проєкту з фінансової грамотності, який реалізується Фондом у партнерстві з Діловим клубом «Партнер» (м.Харків) з 2019 року. Основною метою цього проєкту є формування в суспільстві фінансової культури та чіткого розуміння цінності створення власного сімейного капіталу в тому числі, через відкриття у школах всіх населених пунктів України клубів фінансової грамотності. Проєкт також реалізується силами волонтерів, яким небайдужа тема фінансової грамотності. Саме вони стали першими слухачами курсу «Система гарантування вкладів: основи і практика» і отримали сертифікати.

У вересні 2021 року Фонд видав перші 77 сертифікатів та планує постійно збільшувати кількість слухачів цього курсу.