07.06.2022

Оголошення про початок відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ «МЕГАБАНК»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) повідомляє про початок відкритого конкурсу з метою виведення неплатоспроможного банку АТ «МЕГАБАНК» з ринку та пропонує такі способи виведення неплатоспроможного банку з ринку:

 

Відкритий конкурс проводиться серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу.

Банки та попередньо кваліфіковані особи, які планують взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, з метою їх допуску до участі у відкритому конкурсі мають подати до Фонду документи, визначені умовами відкритого конкурсу.

Загальні дані про діяльність неплатоспроможного банку та показники його фінансового стану наведені на веб-сайті банку в мережі Інтернет: https://www.megabank.ua.

Фонд відшкодовує кожному вкладнику банку кошти в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Сума коштів, що може бути відшкодована Фондом, складає 4.1 млрд. грн

Порядок ознайомлення з інформацією щодо неплатоспроможного банку АТ «МЕГАБАНК» та подання конкурсних пропозицій визначено умовами відкритого конкурсу.

Повідомляємо про можливість самостійного вибору учасником відкритого конкурсу майна (активів) неплатоспроможного банку, яке може бути передане приймаючому або перехідному банку відповідно до умов відкритого  конкурсу.

Прийом документів здійснюється шляхом направлення:

1) в електронній формі з накладенням кваліфікованого електронного підпису (далі -КЕП) електронним повідомленням:

2) у паперовій формі з одночасним  поданням електронних копій цих документів (без накладення КЕП) поштовим відправленням на адресу: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців,17 або шляхом подання документів до канцелярії Фонду за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців,17.

Контактна особа Фонду: Горбач Наталія Василівна

Телефон:  +380669394039

Умови відкритого конкурсу з метою виведення неплатоспроможного банку АТ «МЕГАБАНК»  з ринку у способи, передбачені пунктами 2-5 частини другої статті 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»зміни до них від 22.06.2022  та від 07.07.2022 наведено за наступними посиланнями:

Зміни до умов відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ «МЕГАБАНК» від 07.07.2022
Зміни до умов відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ «МЕГАБАНК» від 22.06.2022
Умови відкритого конкурсу з метою виведення з ринку неплатоспроможного банку АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МЕГАБАНК»