08.07.2022

Фонд продовжив строки відкритого конкурсу з пошуку інвесторів, зацікавлених вивести з ринку неплатоспроможний «Мегабанк»

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вніс зміни до умов відкритого конкурсу з метою виведення неплатоспроможного АТ «МЕГАБАНК» з ринку. Так, рішенням виконавчої дирекції Фонду №472 від 07 липня 2022 року, строк подання зацікавленими інвесторами конкурсних пропозицій продовжено майже на два тижні – до 19 липня 2022 року включно. Також продовжено можливість для інших зацікавлених інвесторів для подання заявок на допуск до участі у відкритому конкурсі до 12.07.2022 року (включно).

Продовження строків подання конкурсних пропозицій – це додатковий час для інвесторів, які вже перебувають в кімнаті даних, прийняти рішення та сформувати конкурсну пропозицію, та додаткова можливість для інших зацікавлених інвесторів, які ще не подали заявку на допуск, взяти участь у відкритому конкурсі з виведення з ринку неплатоспроможного АТ «МЕГАБАНК». Фонд гарантування докладає всі зусилля для пошуку потенційного інвестора, зацікавленого у виведенні з ринку неплатоспроможного АТ «МЕГАБАНК» у спосіб, інший ніж ліквідація. На сьогодні заявки на допуск до участі у відкритому конкурсі подали дві юридичні особи. Та врешті, результати конкурсу залежатимуть від того, чи подадуть конкурсні пропозиції зацікавлені особи після ознайомлення із документацією банку та чи відповідатиме хоча б одна з таких пропозицій найменш витратному способу виведення банку з ринку.

Як відомо, Фонд розпочав відкритий конкурс серед банків, а також попередньо кваліфікованих осіб, включених Національним банком України до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які відповідають умовам відкритого конкурсу, ще 07 червня 2022 року.

Потенційним інвесторам пропонуються усі передбачені законодавством способи виведення неплатоспроможного банку з ринку:

Банки та попередньо кваліфіковані особи, які планують взяти участь у виведенні неплатоспроможного банку з ринку, з метою їх допуску до участі у відкритому конкурсі мають подати до Фонду документи, визначені умовами відкритого конкурсу.

Деталі та умови участі у відкритому конкурсі – доступні за посиланням.