28.07.2022

Фонд гарантування вкладів приєднався до кампанії із захисту прав споживачів фінпослуг «Знай свої права: кредити»

ПРЕСРЕЛІЗ  

Фонд гарантування вкладів став генеральним партнером Всеукраїнської інформаційної кампанії із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права: кредити», яку проводить Національний банк України.

Вона стане продовженням першої кампанії, в якій Фонд гарантування вкладів взяв участь у 2021 році, і триватиме протягом липня−жовтня 2022 року в усіх регіонах України.

«Знання споживачами умов банківських послуг, чітке розуміння своїх прав та обов’язків і, як результат, прийняття зваженого рішення про придбання цих послуг, - це фундамент для підвищення рівня довіри до банківської системи. Попри військову агресію, банківська система України працює, а отже, за потреби споживачі фінансових послуг мають можливість користуватися й інструментами кредитування. Відтак вкрай важливо, щоб при оформленні кредиту, позичальник підписував договір, чітко розуміючи свої права, обов’язки. Тому Фонд, зі свого боку, долучився до інформаційної кампанії Нацбанку», – сказав Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду.

Кампанія реалізовується за підтримки міжнародних організацій – Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні, а також проєкту технічної допомоги Європейського Союзу "Посилення регулювання та нагляду за небанківським фінансовим ринком" (EU-FINREG).

У межах інформаційної кампанії Національний банк спільно з Фондом гарантування вкладів та іншими партнерами розповідатимуть українцям про захист прав позичальників та поліпшуватимуть знання споживачів про кредитні послуги. З детальною інформацією про кредитні послуги можна ознайомитись на спеціальній вебсторінці (лендинг) «Знай свої права: кредити».