06.09.2022

Фонд розпочинає виплату гарантованого відшкодування вкладникам «Банку Січ»

ПРЕСРЕЛІЗ   

06 вересня 2022 року Фонд розпочинає виплату гарантованого відшкодування вкладникам АТ «БАНК СІЧ» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився станом на кінець дня 09 серпня 2022 р. (тобто дня, що передує дню початку процедури виведення Фондом банку з ринку), та за договорами банківського рахунку. Відповідне рішення ухвалено виконавчою дирекцією Фонду 02 вересня 2022 року.

«Вкладники банку «Січ» отримають гарантоване відшкодування за вкладами у розмірі 100% вкладу, включно з відсотками, нарахованими на кінець дня 9 серпня 2022 року, оскільки виведення банку з ринку розпочалось уже під час дії закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб». Нагадаю, що для отримання свого вкладу не потрібно писати жодних заяв, достатньо прийти з паспортом та довідкою-ІПН до будь-якого з банків-агентів Фонду. Крім того, виплати можна отримати дистанційно. На сьогодні таку можливість надають через свої офіційні вебсайти чотири банки – Приватбанк, Укргазбанк, ПУМБ та Південний», - повідомила заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудуха.

02 вересня 2022 р. ПуАТ "КБ "АКОРДБАНК" став банком-агентом Фонду гарантування вкладів, тож на сьогодні Фонд здійснює гарантовані виплати через 12 банків-агентів. Докладна інформація про процедуру отримання гарантованих виплат – за посиланням.

Сума виплат вкладникам АТ «БАНК СІЧ» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився станом на кінець дня 9 серпня 2022 р., та за договорами банківського рахунку, складає 217,22 млн грн.

Довідково: 10 серпня 2022 р. у АТ «БАНК СІЧ» запроваджено тимчасову адміністрацію на підставі рішення Правління Національного банку України від 09 серпня 2022 року №405-рш/БТ «Про віднесення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК СІЧ» до категорії неплатоспроможних» та рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 09 серпня 2022 року №579 «Про запровадження тимчасової адміністрації у АТ «БАНК СІЧ» та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку».