04.08.2020

Обережно, шахрайство! Фінансова компанія ТОВ «CENTR MOTORS» не є учасником Фонду гарантування вкладів

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування виявив шахрайські дії компанії ТОВ «CENTR MOTORS», яка навмисно вводить клієнтів в оману, використовуючи підроблене свідоцтво учасника Фонду.

Фінансова компанія ТОВ «CENTR MOTORS» на своїй веб-сторінці розмістила серед документів, якими вона начебто володіє, підроблену скан-копію свідоцтва учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Фонд ніколи не видавав цього свідоцтва. Номер і реєстраційний номер, вказані в підробленому свідоцтві учасника Фонду, насправді належать існуючому банку, який є учасником Фонду. ТОВ «CENTR MOTORS» не є і не може бути учасником Фонду гарантування, оскільки, згідно з Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», учасниками Фонду є банки України (окрім Ощадбанку). Відтак, кошти, які клієнти передають компанії ТОВ «CENTR MOTORS», не гарантуються, а отже не будуть відшкодовані Фондом у випадку банкрутства компанії.

Крім того, за даними з загальнодоступних джерел встановлено, що будь-яка інформація про ПАТ «Центр Моторс» відсутня у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також на офіційному сайті Державної фіскальної служби України та на офіційному сайті Національного банку України (у тому числі інформація за номером ЄДРПОУ, вказаному на сайті ПАТ «Центр Моторс»).

Таким чином, всі документи, розміщені на сайті ПАТ «CENTR MOTORS», викликають сумнів в їх достовірності.

Крім того, вказана на головній сторінці сайту адреса місцезнаходження головного офісу ПАТ «CENTR MOTORS» не збігається з адресою в розділі  «Контакти» та адресою, зазначеною в ліцензії Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, що видана ПАТ ТОВ «Центр Моторс».

Фонд звернувся до правоохоронних органів з метою притягнення ТОВ «CENTR MOTORS» до відповідальності за подання недостовірної інформації та введення в оману. Оскільки наведені факти дають підстави вважати, що невстановлені особи, використовуючи зображення підроблених документів, умисно створюють умови для вчинення кримінальних правопорушень.

Наполегливо закликаємо користувачів фінансових послуг перевіряти достовірність інформації! На сайті Фонду доступний виключний перелік банків-учасників Фонду. Перелік вкладів, на які поширюються гарантії Фонду, – за посиланням.