Другий «галузевий» пул – права вимоги за 60 договорами суб’єктів господарювання – на торгах 9 жовтня

21.09.2023

ПРЕСРЕЛІЗ    

9 жовтня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу другого пулу, сформованого Фондом гарантування вкладів за так званим галузевим підходом. Так, до складу лоту GL18N124664 увійшли права вимоги за 60 договорами, спільною ознакою яких є КВЕД боржника - оптова та роздрібна торгівля.

Серед включених до складу пулу активів – 41 кредитний договір суб’єктів господарювання, 17 позицій дебіторської заборгованості та два кредити фізичних осіб. Загальна заборгованість склала понад 538 млн грн, із них 282 млн грн заборгованість за договорами з АТ «МР БАНК», 190 млн грн – за договорами ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та 66 млн грн – за договорами АТ «МЕГАБАНК».

Кожен актив, включений до складу лоту, щонайменше 4 рази виставлявся на індивідуальний продаж у системі Прозорро.Продажі, але так і не був реалізований. 

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено транспортні засоби, магазини, об’єкти житлової та комерційної нерухомості, фінансову поруку тощо. Зокрема:

  • нерухомість аграрного призначення – склади, будівлі свинарників тощо на Дніпропетровщині;
  • житлова нерухомість – квартири у Кривому Розі;   
  • нерухомість складського призначення площею понад 1 500 кв.м., нерухомість комерційного призначення загальною площею понад 560 кв.м. на Дніпропетровщині.

Звертаємо увагу, що за частиною договорів відсутні оригінали документів, а третина угод мають тривалий термін прострочки – більше 10 років. Детальна інформація про активи, включені до складу пулу, забезпечення тощо – доступна для вивчення потенційними інвесторами у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням.

Публічна інформація про пул та включені до його складу активи – за посиланням.     

Аукціон відбудеться у системі Прозорро.Продажі.

Початкова ціна реалізації лоту GL18N124664 – 53,8 млн грн.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, відкрито і прозоро. Участь в аукціоні можуть взяти юридичні та фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором, позичальників та поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на розрахунки із кредиторами банків, що ліквідуються.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів у межах подальшого розвитку ринку проблемних активів в Україні та з метою досягнення максимальної ціни на активи банків, що ліквідуються, розпочав «пілотний проект». Відтепер пули кредитів суб’єктів господарювання, які перебувають на балансі банків, що ліквідуються, формуватимуться за новим – галузевим – підходом. Відповідне рішення було прийнято виконавчою дирекцією Фонду в серпні 2023 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter