Блокування роботи Головного відділення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "БАНК "ТАВРИКА"

01.02.2013

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб підтверджує інформацію про блокування роботи ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВ "БАНК "ТАВРИКА" (далі - Банк).

31 січня 2013 р. у приміщення Банку за адресою 01135, м. Київ, вул. Дмитрівська, буд. 92-94, увійшли представники Служби безпеки України (СБУ) в супроводженні спецпідрозділу "Альфа" з ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва про дозвіл на проведення обшуку в Банку.

При вході до приміщення банківської установи співробітниками СБУ було пошкоджено двері запасного виходу, при цьому такі дії не були продиктовані необхідністю у їх вчиненні, зважаючи на здійснення в Банку процедури тимчасової адміністрації та відсутність будь-якого спротиву працівників Банку.

Під час проведення обшуку в приміщенні Банку було допущено численні порушення.
Усі заяви Уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію Соловйової Н.А. (далі - Уповноважена особа) про настання негативних наслідків як у подальшій діяльності банківської установи, так і безпосередньо в діяльності Уповноваженої особи, головним обов’язком якої є забезпечення безперебійної діяльності, пов’язаної з поверненням коштів вкладникам-фізичним особам, залишились без уваги.
Наприкінці дня 31.01.2013 р. обшук було закінчено. Наразі триває робота з відновлення роботи комп’ютерних мереж. Однак, на даний час через дії, вчинені співробітникам СБУ відсутній зв’язок з усіма відділеннями Банку, що унеможливлює повноцінне здійснення його діяльності.
Визначення збитків спричинених Банку внаслідок проведеного обшуку наразі триває. Незважаючи на вчинені дії Фонд вживає усіх заходів щодо відновлення виплат вкладникам Банку.

З 04 лютого 2013 р. АТ "БАНК "ТАВРИКА", відповідно до чинного законодавства, здійснюватиме виплати коштів вкладникам за договорами, строк дії яких закінчився у період з 22 грудня 2012р. по 04 січня 2013 р. включно, через установи ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ІМЕКСБАНК".


Відділ зв’язків з громадськістю
та міжнародними організаціями

[email protected]
(044) 333-35-63

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter