Фонд гарантування не може розпочати виплати вкладникам Банку «Фінансова ініціатива» через судову заборону на його ліквідацію

26.10.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ. Фонд гарантування не може розпочати виплату гарантованої суми вкладникам Банку «Фінансова ініціатива» за Загальним реєстром (не залежно від дати закінчення договору) через судову заборону на його ліквідацію.

Як повідомлялось, Ухвалою Господарського  суду  міста Києва від 15.10.2015 у справі №910/26664/15 (Суддя Головатюк Л. Д.) за позовом Perusta Constructions LTD (Перуста Констракшонс ЛТД) членам виконавчої дирекції Фонду гарантування заборонено вносити пропозицію до Національного банку України та приймати рішення про ліквідацію ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива».

Фонд готує заперечення щодо самого позову, оскаржить вказану Ухвалу і звернувся до суду з проханням роз’яснити, яким чином забезпечувати її виконання не порушуючи вимог законодавства.

У період ліквідації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» за Загальним реєстром виплату гарантованої суми повинні отримати більше 38 тис. вкладників на загальну суму 1,94 млрд грн, а у період тимчасової адміністрації вже виплачено 1,84 млрд грн.

Фонд повідомлятиме про хід судових розглядів та про дату початку виплат вкладникам ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter