Про початок виплат вкладникам ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК"

03.02.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд гарантування) розпочав процедуру виведення ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" з ринку та здійснення в ньому тимчасової адміністрації 21 листопада 2014 року. На сьогодні уповноваженою особою на тимчасову адміністрацію закінчено аналіз електронної бази даних про вкладників та перевірку відповідності копіям документів вкладників із справ з оформлення рахунків. В ході аналізу було виявлено велику кількість помилок, що потребує додаткового уточнення, до того ж, опрацювання частини записів про вкладників ускладнювалося реєстрацією їх місця проживання в зоні АТО і АР Крим.

На основі опрацьованої інформації про вкладників Фондом гарантування буде надано неплатоспроможному банку ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" цільову позику. За рахунок такої позики буде забезпечено виплати вкладникам за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку.

Очікується, що виплати вкладникам ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" за рахунок цільової позики від Фонду гарантування розпочнуться в другій половині лютого 2015 року. Про точну дату, порядок виплат та банк, через який проводитимуться виплати, буде повідомлено додатково на офіційному сайті Фонду - www.fg.gov.ua, на сайті ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" - www.citycommercebank.com та у відділеннях даного банку.

Водночас з метою виведення неплатоспроможного банку з ринку найменш витратним способом, Фондом гарантування було проведено пошук потенційних інвесторів. Від потенційних інвесторів було отримано заявки на такий спосіб виведення ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" з ринку, як відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку. В даний момент Фонд гарантування отримав пропозиції з конкретними умовами відчуження активів і зобов’язань неплатоспроможного банку, після розгляду яких буде визначено переможця відкритого конкурсу.

Порядок виплат вкладникам ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК", чиї договори закінчуються після завершення тимчасової адміністрації залежатиме від затвердженого способу виведення Фондом гарантування банку з ринку. Загальний обсяг вкладів фізичних осіб в межах гарантованої суми в ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" складає понад 2 млрд грн, що підлягають виплаті 33 тисячам вкладників.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter