До уваги вкладників ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК"!

21.08.2014

На підставі частини четвертої статті 34 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (далі - Закону) виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняла рішення від 15.08.2014 № 70 про продовження строку тимчасової адміністрації у ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" до 22.09.2014 та продовження повноважень уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" - заступника начальника відділу запровадження тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Волощука Ігоря Григоровича до 22.09.2014 з огляду на таке.

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 17.07.2014 було затверджено план врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК", яким визначено спосіб виведення ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" з ринку - відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку з відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією. Дане рішення було прийнято з дотриманням вимог Закону щодо найменших витрат Фонду та збитків для вкладників з урахуванням результатів пошуку потенційного інвестора.

За результатами роботи з інвестором, який був визнаний переможцем конкурсу та візьме участь у виведенні ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" з ринку (далі - приймаючий банк), Фондом було прийнято рішення щодо укладання договорів з приймаючим банком про передачу йому частини активів та зобов’язань неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" та погоджено умови їх укладання.

Приймаючий банк 15.08.2014 повідомив Фонд про готовність підписати зазначені вище договори. Проте, зважаючи на об’єктивні складнощі при налаштуванні технічних параметрів в системах приймаючого банку для подальшого коректного супроводження прийнятих зобов’язань неплатоспроможного банку ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" перед вкладниками та існуючу ситуацію в зоні розташування центрального офісу ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" (м. Донецьк), де проводиться антитерористична операція, приймаючий банк звернувся до Фонду з проханням продовжити строки укладання вищевказаних договорів в межах 28 календарних днів.

Про результати підписання відповідних договорів з приймаючим банком, а також про час і порядок виплат коштів вкладникам ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" буде повідомлено додатково на сторінці Фонду в мережі Інтернет: www.fg.gov.ua, на сайті ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" - www.peb.com.ua та в установах даного банку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter