Андрій Оленчик взяв участь у круглому столі на тему: "Час реформ: яким має бути банківський сектор України?"

16.12.2014

12 грудня 2014 року в приміщенні редакції щотижневика "БІЗНЕС" заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик взяв участь у круглому столі на тему: "Час реформ: яким має бути банківський сектор України?". Також на круглому столі були присутні представники банківського сектору, банківських асоціацій, фінансові аналітики та експерти, представники ЗМІ.

Захід проводився з метою обговорення актуальних питань, які на сьогодні назріли в фінансово-економічному секторі держави, у тому числі, в банківській системі та системі гарантування вкладів. Зокрема, розглядались шляхи подолання негативного впливу кризи на фінансовий і банківський сектор країни; необхідність забезпечення швидкої взаємодії та підтримки між учасниками системи фінансової безпеки країни і розробки стратегії розвитку банківського сектору в цілому.

В ході обговорень Андрій Оленчик повідомив про роль системи гарантування вкладів у підтримці фінансової стабільності держави, основні аспекти та перспективи реформування системи. Заступник директора-розпорядника наголосив на поточних результатах виведення неплатоспроможних банків з ринку та виплаті відшкодування коштів вкладникам даних банків, роботі з активами неплатоспроможних банків та достатності фінансових ресурсів Фонду гарантування для здійснення виплат гарантованих сум відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків.

Також Андрій Оленчик повідомив про роботу Фонду гарантування щодо притягненням до відповідальності осіб, винних у доведенні банку до неплатоспроможності, зокрема, правоохоронними органами, за поданням Фонду гарантування, відкрито 165 кримінальних впровадження на загальну суму 41,5 млрд грн.

Окрім цього, на початку 2015 року Фонд гарантування планує залучити міжнародних аудиторів для проведення аналізу діяльності неплатоспроможних банків до введення в них тимчасової адміністрації з метою визначення дій, що спричинили чи могли спричинити настання неплатоспроможності банку, для врахування отриманих результатів Національним банком України в подальшому нагляді за банками, зазначив у свій доповіді Андрій Оленчик.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter