544,73 млн грн за пул кредитів - на продаж виставлено один із найдорожчих лотів

14.07.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж один із найдорожчих на сьогодні лотів, стартова ціна якого складає понад 544,73 млн грн. На торги виставлено права вимоги одразу за 14-ма кредитами юридичних осіб, оформленими у АТ «Брокбізнесбанк». При цьому, у забезпечення за договорами передано діючі молочні ферми, обладнання для виробництва морозива та нежитлову нерухомість.

Забезпечення одного з кредитів у 28 разів покриває заборгованість за договором. У заставі банку знаходяться діючі молочні ферми та поголів’я великої рогатої худоби. Крім того, кілька об’єктів нерухомості: тваринницький комплекс, виробничий комплекс безприв’язного утримання корів, ферма. Територіально об’єкти розміщуються у Шепетівському районі Хмельницької області та Кіцманському районі Чернівецької області. Детальну інформацію про кредит, опис забезпечення та фотофіксацію об’єктів застави можна знайти у презентації тут

У цьому ж лоті – права вимоги за ще 13-ма кредитами, об’єднаними у один портфель. Сумарна заборгованість за договорами, укладеними трьома юрособами, сягнула 1,07 млрд грн. Забезпеченням за кредитами виступає одразу кілька об’єктів нерухомості у Луцьку та Черкасах (адмінбудівлі, склади тощо). А також – цех по виробництву морозива, адміністративно-лабораторний комплекс, будівля холодильного цеху і складу тари у Волинській області.

Окремий пакет забезпечення - обладнання. У заставу передано комплекс для виробництва морозива, глазурниця з підігрівом для нанесення шоколадної глазурі, дозатор з системою автоматики для одночасного дозування 8 порцій ескімо тощо. Додатково – понад 6 тисяч холодильників та 9 тисяч морозильних вітрин, що знаходяться у різних містах країни. Детальний опис забезпечення за кредитами представлено у презентації.

Стартова ціна лоту складає 544,73 млн грн. Аукціон відбудеться 3 серпня з 10:00 до 13:00 на електронному майданчику товарної біржі «Українська агропромислова». Кінцевий термін прийому заяв на участь в аукціоні – 15:00 1 серпня.

Публічний паспорт активів, виставлених на продаж, та умови участі у торгах можна знайти тут.

Також повідомляємо,  що 27 липня відбудеться аукціон з продажу права вимоги за кредитом юридичної особи перед ПАТ «Європейський газовий банк», у забезпечення за яким передано дві земельні ділянки неподалік одного із найбільших гірськолижних курортів країни. Об‘єктами застави виступають дві суміжні земельні ділянки 0,95 та майже 0,92 га відповідно. Обидві розміщуються в Івано-Франківській області, урочищі Вишня, с. Поляниця – в одному із найпопулярніших місць відпочинку у Карпатах. Відстань до центру одного із найбільших та найвідоміших гірськолижних курортів, що розташовується біля підніжжя гори Буковель, складає кілька кілометрів. Стартова ціна лоту –  21,36 млн грн. Торги з продажу активу відбудуться на електронному майданчику ДП «СЕТАМ». Крайній термін прийому заяв на участь в аукціоні – 9:00 26 липня. Детальна інформація про виставлений на продаж актив та опис забезпечення – тут.

Нагадаємо, інформація про усі заплановані аукціони з продажу активів неплатоспроможних банків, виставлені лоти та умови участі у торгах можна знайти на Офіційному сайті Фонду та на Інформаційному порталіhttp://torgi.fg.gov.ua/.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter