За 4 дні виплат вкладниками ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" отримано половину від загальної суми відшкодування

06.04.2015

27 березня 2015 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) розпочав виплати коштів вкладникам ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" за Загальним реєстром вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду, через відділення банків-агентів Фонду.

До Загального реєстру вкладників ПАТ "ВіЕйБі Банк" включено 95 тис. осіб, яким підлягає виплаті 3,1 млрд грн, а до Загального реєстру вкладників ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" включено 13 тис. осіб, яким підлягає виплаті 636 млн грн.

За перших 4 дні виплат кошти отримали 16,7 тис. вкладників ПАТ "ВіЕйБі Банк" на загальну суму 1,3 млрд грн, що становить 42 % від загальної сум відшкодування, та 3,9 тис. вкладників ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" на загальну суму 363 млн грн, що становить 57 % від загальної сум відшкодування.

Виплати відшкодування вкладникам даних банків тривають, і за отриманням коштів вкладники ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" можуть звертатись у визначені для здійснення виплат банки-агенти Фонду по 12 травня 2015 року включно.

[Перелік банків-агентів для здійснення виплат коштів вкладникам ПАТ "ВіЕйБі Банк"] [Перелік банків-агентів для здійснення виплат коштів вкладникам ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК"]

Після 12 травня 2015 року виплати коштів вкладникам здійснюватимуться на підставі індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду.

Додаткова інформація за телефонами: ПАТ "ВіЕйБі Банк": 38 (044) 496-33-96; гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб: 0 800 503-435 (дзвінки по Україні безкоштовні).

Довідка.

Для забезпечення виплат коштів вкладникам в період дії тимчасової адміністрації в ПАТ "ВіЕйБі Банк" та ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" Фондом надавались цільові позики. За рахунок даних позик вкладниками ПАТ "ВіЕйБі Банк" отримано 3,7 млрд грн, а вкладниками ПАТ "МІСЬКИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" - 1,3 млрд грн.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter