Оголошення про продовження тимчасової адміністрації в ПАТ КБ "СТАНДАРТ"

19.05.2015

З метою забезпечення збереження активів неплатоспроможного банку ПАТ КБ "СТАНДАРТ", запобігання втрати майна та збитків банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд), керуючись частиною четвертою статті 34 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" виконавча дирекція Фонду прийняла рішення № 101 від 18 травня 2015 р. про продовження строків здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "СТАНДАРТ" до 18 червня 2015 р. включно та продовження повноважень уповноваженої особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "СТАНДАРТ" провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Грицака Ігоря Юліановича.

Водночас нагадуємо, що на сьогоднішній день ПАТ КБ "СТАНДАРТ" здійснює виплати коштів вкладникам за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 29 квітня 2015 р., та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Дані виплати здійснюються протягом терміну дії тимчасової адміністрації через відділення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИЙ БАНК УКРАЇНИ" (далі - АТ "УКРЕКСІМБАНК").

Для отримання коштів за зазначеними договорами вкладникам необхідно звернутися до установ АТ "УКРЕКСІМБАНК" з паспортом та документом про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер).

Виплати вкладникам здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку виведення неплатоспроможного банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно надати уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) на тимчасову адміністрацію у ПАТ КБ "СТАНДАРТ" копії: паспорту, документа органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) та нотаріально засвідчену копію свідоцтва про право на спадщину.

Виплати відшкодування також здійснюватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Про строки та порядок виплат вкладникам, строк дії договорів яких закінчується після 29 квітня 2015 року, буде оголошено додатково на офіційному сайті Фонду - www.fg.gov.ua , на сайті ПАТ "КБ "СТАНДАРТ" - www.standart-bank.com та у відділеннях даного банку.

Довідкова інформація за телефонами:

ПАТ "КБ "СТАНДАРТ" - 38 (044) 585 66 35;

"Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб": 0 800-503-435 (дзвінки по Україні безкоштовні);

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб: 0-800-105-800 (дзвінки по Україні безкоштовні);

АТ "УКРЕКСІМБАНК": 38 (044) 247-80-10.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter