Здійснено передачу активів та зобов’язань ПАТ «АКБ «КИЇВ» на користь АТ «УКРГАЗБАНК»

26.06.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 61 «Деякі питання участі держави у виведенні з ринку публічного акціонерного товариства «Акціонерний комерційний банк «Київ»», 19.06.2015 було здійснено передачу активів та зобов’язань ПАТ «АКБ «КИЇВ» на користьАТ «УКРГАЗБАНК», а саме активів за ціною 740,1 млн. грн. та зобов’язання балансовою вартістю  1 млрд 379,4 млн. грн.

Економія коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від передачі АБ «Укргазбанк» активів та зобов’язань ПАТ «АКБ «КИЇВ» становить 346,7 млн. грн.     

Відтепер усі вкладники та кредитори неплатоспроможного банку ПАТ «АКБ «КИЇВ» (юридичні та фізичні особи) стають клієнтами стабільно працюючогоАБ «Укргазбанк» (понад 94% якого належать державі) і отримають повний доступ до власних коштів.

Всі  зобов'язання перед вкладниками неплатоспроможного банкув іноземній валюті передані приймаючому банку в національній валюті в перерахунку за офіційним курсом Національного банку України на день початку процедури виведення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб банку з ринку (відповідно до Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків»).Інші умови договорів, укладених із банком, залишились незмінними.

Для початку обслуговування у відділеннях АБ «УКРГАЗБАНК» та з метою уникнення черг клієнтам ПАТ «АКБ «КИЇВ» необхідно звернутися до контакт-центру АБ «УКРГАЗБАНК» для реєстрації та перевірки інформації за телефоном: 0 800 309 000 (дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні), 044-494-46-50, або з мобільного - 358.

Інформацію щодо погашення кредитів позичальники ПАТ «АКБ «КИЇВ» можуть отримати в АБ «УКРГАЗБАНК».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter