Квартири у столиці та нежитлова нерухомість у Львові, як заставне майно, – Фонд виставляє на продаж активи ПАТ «АКБ «Київ»

24.06.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

27 та 28 липня відбудуться аукціони з продажу активів, що перебувають на балансі ПАТ «АКБ «Київ». Серед лотів – права вимоги за кредитами, у забезпечення яких передано майнові права на 81 квартиру у столиці та об’єкти нежитлової забудови у Львові. 

27 липня відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за кредитами юридичних осіб. Загальна заборгованість за договорами на 1 травня цього року сягнула 260,12 млн грн. При цьому забезпеченням за кредитами виступають майнові права на 81 квартиру, загальною площею понад 6900 м2, у новобудові Києва. Усі об’єкти розміщуються в одному будинку на вулиці Сім’ї Сосніних, що у Святошинському районі столиці. Сама новобудова знаходиться недалеко від парку «Юність». Станом на кінець 2015 року готовність будинку перевищила 54%.

Торги з продажу прав вимоги за цим кредитом відбудуться 27 липня на електронному майданчику товарної біржі «Українська міжрегіональна спеціалізована». Початкова ціна лоту – 78,03 млн грн. Заявки на участь в аукціоні приймаються до 17 години 21 липня. Детальна інформація про виставлений лот та умови участі у торгах – тут.   

Тим часом, 28 липня відбудеться аукціон з продажу прав вимоги за ще двома кредитами. Станом на початок травня заборгованість за договорами позичальника (юрособи) сягнула 301,49 млн грн.   

 У забезпечення кредитів передано нежитлову нерухомість. Мова йде про блоки виробничих цехів та його побутові приміщення, загальною площею понад 53 тис м2. Об’єкти застави знаходяться у Львові. Їхнє місцерозташування є вигідним та привабливим для потенційних інвесторів. Адже поряд йде зведення першого у місті індустріального парку «Рясне-2». Де, за планами, будуть розміщуватись 20-30 провідних компаній, зокрема, з обробки та виробництва деревини, автомобілебудування, виробництва електричного, електронного та оптичного устаткування тощо. Крім того, тут знаходитимуться транспортно-логістичні центри, складування та перевезення вантажів, а також митний склад. Детальна інформація про лот та заплановані торги на Інформаційному порталі Фонду.

Аукціон з продажу права вимоги за кредитами відбудеться на електронному майданчику ТОВ «Центр з реалізації проблемних активів». Заявки на участь прийматимуться до 17 години 25 липня. Стартова ціна лоту – 90,44 млн грн. 

Нагадаємо, 6 липня на електронному майданчику ДП «СЕТАМ» відбудуться торги з продажу прав вимоги за кредитами, у забезпечення яких передано майно діючого тепличного комплексу в Умані. На початок квітня загальна заборгованість за договорами перевищила 92,17 млн грн. При цьому позичальник є діючим і у стані ліквідації не перебуває. Лот виставляється на торги уперше. Його початкова ціна складає 80 млн грн.

Нагадаємо, календар запланованих торгів, опис лотів та умови участі в аукціонах з продажу майна банків, що ліквідуються, можна знайти на сайтіhttp://torgi.fg.gov.ua/.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter