ДО УВАГИ ВКЛАДНИКІВ - ГРОМАДЯН УКРАЇНИ, ЯКІ ПЕРЕСЕЛИЛИСЯ З ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНОЇ ТЕРИТОРІЇ

21.08.2015

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) повідомляє, що виплата гарантованих сум відшкодування за вкладами під час процедури ліквідації неплатоспроможних банків вкладникам – громадянам України, які переселилися з тимчасово окупованої території, здійснюється за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень до Фонду.

Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам – громадянам України, які переселилися з тимчасово окупованої території необхідно подати особисту заяву про виплату гарантованої суми відшкодування на адресу Фонду: бульвар Тараса Шевченка, 33б, м. Київ, 01032.

До заяви про виплату гарантованої суми відшкодування додаються наступні документи:

- копія дійсного паспорта громадянина України (сторінки, що містять прізвище, ім'я, по батькові, інформацію про серію, номер, найменування або код органу, що видав документ, дату видачі, місце проживання або місце перебування);

- копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або відмітки у паспорті громадянина України про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

- особиста декларація про відсутність громадянства держави-окупанта, яка складається в довільній формі за особистим підписом вкладника.

За результатами розгляду заяви Фондом буде надано відповідь щодо банку-агента, через який здійснюватиметься виплата гарантованої суми відшкодування за вкладом. Відповідь Фонду направляється на адресу заявника, зазначену у заяві про виплату гарантованої суми відшкодування.

Звертаємо увагу, що виплата гарантованих сум відшкодування через банки-агенти здійснюється за умови пред’явлення вкладником оригіналів зазначених вище документів, копії яких додаються до заяви про виплату гарантованої суми відшкодування, а також довідки, що підтверджує місце перебування, яка оформлюється і видається органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших, визначених законодавством категорій мігрантів (або штампу реєстрації місця проживання особи у паспорті, у якому визначено місце проживання такої особи на території материкової України).

Довідкова інформація за номерами:

«Гаряча лінія Фонду гарантування вкладів фізичних осіб» - 0-800-105-800;

«Гаряча лінія з питань гарантування вкладів фізичних осіб» - 0 800-30-40-10, 0 800-503-435.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter