Фонд гарантування вкладів подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду щодо ПАТ «УКРІНБАНК»

14.07.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фондом гарантування вкладів фізичних осіб подано касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 13.07.2016 р щодо відміни ліквідації ПАТ «Укрінбанк». Цим рішенням скарги Національного банку України та Фонду були залишені без задоволення.

Зважаючи на це, Виконавчою дирекцією Фонду з метою збереження активів банку та запобігання їх втрати, а також для захисту прав вкладників та кредиторів банку було прийнято рішення про подовження повноважень Уповноваженої особи Фонду на здійснення ліквідації ПАТ «УКРІНБАНК» Ірини Білої до настання однієї з двох обставин:

- прийняття Вищим адміністративним судом України остаточного рішення у судовій справі №826/5325/16 або

- погодження Національним банком України нових керівників банку та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності ПАТ «УКРІНБАНК».

Враховуючи ситуацію, що склалася, Виконавча дирекція Фонду прийняла рішення також зупинити виплати вкладникам банку гарантованої суми відшкодування до настання однієї з двох зазначених вище обставин.

Нагадаємо, станом на 1 липня 2016 року вкладникам ПАТ «УКРІНБАНК» було виплачено 1 754,8 млн грн, що становить 96,1% від загальної суми виплат гарантованого відшкодування.

Довідка:

Рішення про віднесення ПАТ «УКРІНБАНК» до категорії неплатоспроможних  було прийнято Правлінням Національного банку України у грудні 2015 року.  Підставою для цього стало порушення банківських нормативів. На виконання рішення НБУ та Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд розпочав виведення з ринку ПАТ «УКРІНБАНК».   

Як уже повідомлялося, Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв рішення від 29.04.2016 р., яким фактично відмінив запроваджену в ПАТ «УКРІНБАНК» процедуру ліквідації.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 13.07.2016р. по справі №826/5325/16 апеляційні скарги Національного банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та ПАТ «УКРІНБАНК», що була подана уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «УКРІНБАНК», були залишені без задоволення, а оскаржувана постанова Окружного адміністративного суду міста Києва від 29.04.2016р. – без змін.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter