Розгляд касації по справі щодо відміни тимчасової адміністрації у ПАТ «УКРІНБАНК» призначено на 17 серпня

21.07.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

17 серпня у Вищому адміністративному Суді України (м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 5) відбудеться розгляд касаційної скарги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національного банку України на рішення Київського апеляційного адміністративного суду у справі по скасуванню постанови НБУ про віднесення до категорії неплатоспроможних ПАТ «УКРІНБАНК» та запровадження у ньому тимчасової адміністрації (№826/1162/16).

Фонд також очікує, що найближчим часом буде призначено дату розгляду касаційної скарги по справі щодо відміни судом першої та апеляційної інстанції ліквідації ПАТ «УКРІНБАНК» (№826/5325/16), яка була подана 14 липня, посилаючись на некоректне застосування норм матеріального права, порушення процесуального закону та невідповідності висновків суду фактичним обставинам справи.

Про призначене засідання по цій справі Фонд оперативно повідомить на Офіційному сайті.

Фонд уже неодноразово повідомляв, що на сьогодні існує загроза втрати активів банку. Так, 14 липня особа, яка представилась Миколою Пашинським, та група невстановлених осіб намагались протиправно заволодіти головним офісом ПАТ «УКРІНБАНК». При цьому офіційного звернення до Фонду з приводу надання доступу до приміщень банку не надходило. Крім того, чиняться спроби тиску на уповноважену особу Фонду, у тому числі надходять смс-повідомлення із погрозами. У ЄДР уже внесено записи про зміну повного найменування  ПАТ «УКРІНБАНК» на «УКРІНКОМ» та зміну місця реєстрації юрособи з м. Київ на м. Сєвєродонецьк Луганської області. Мають місце численні провокації, у тому числі і в інформаційному полі.

Фонд гарантування заявляє, що будь-які спроби вивести активи банку чи ж протиправно заволодіти його майном є неприпустимими. Фонд робитиме усе можливе, аби забезпечити збереження активів банку, а також захистити права його вкладників та кредиторів.

Сьогодні через події, що розгортаються довкола ПАТ «УКРІНБАНК», у першу чергу потерпають клієнти та співробітники банку. Фонд гарантування був змушений зупинити виплати вкладникам банку гарантованої суми відшкодування. У правових обставинах, що склалися, позичальники банку не можуть у повній мірі погасити свої кредити. Порушуються і норми трудового законодавства стосовно працівників банку.

Зважаючи на усі вищенаведені обставини, Фонд закликає правоохоронні органи та органи досудового розслідування негайно вжити заходів реагування з метою уникнення невідворотних наслідків, втрати належного державі (в особі Фонду) нерухомого майна та припинити незаконні дії.

Довідка:

Станом на 1 липня 2016 року вкладниками ПАТ «УКРІНБАНК» отримано майже 1,8 млрд грн, що становить 96,1% від загальної суми виплат гарантованого відшкодування. 

З метою збереження активів банкуприйнято рішення про подовження повноважень Уповноваженої особи Фонду на здійснення ліквідації ПАТ «УКРІНБАНК» до настання однієї з двох обставин: прийняття Вищим адміністративним судом України остаточного рішення у судовій справі №826/5325/16 або погодження НБУ нових керівників банку та повернення ліцензії на здійснення банківської діяльності ПАТ «УКРІНБАНК».

Детальна інформація про ситуацію, що склалася довкола ПАТ «УКРІНБАНК», тут

___________________________________________

Повідомляємо про ухвалення рішення Господарським судом міста Києва від 27.10.2016 у справі № 910/14236/16 про часткове задоволення позовних вимог Публічного акціонерного товариства «УКРІНКОМ» про спростування недостовірної інформації стосовно Публічного акціонерного товариства  «УКРІНКОМ», яка була розповсюджена на офіційному веб-сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Разом з цим повідомляємо, що Фонд оскаржить рішення по даній справі до суду касаційної інстанції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter