Компанія Ernst&Young проведе комплексний аналіз (forensic audit) неплатоспроможного «Дельта Банку»

17.12.2015

Компанія ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» проведе комплексний аналіз неплатоспроможного банку (forensic) у ПАТ «Дельта Банк» з метою виявлення фактів проведення проблемних або ризикових операцій, неналежного виконання процедур управління ризиками та внутрішнього контролю, виявлення в діяльності банку порушення банківського законодавства України та інше.

Ця аудиторська компанія стала переможцем оголошеної Фондом гарантування вкладів фізичних осіб процедури закупівлі,  у якій взяли участь чотири учасники (аудиторські фірми, які входять в міжнародну мережу аудиторських компаній, що за сумою аудированих активів в світі займають перші чотири місця  та іноземна компанія, яка працює у сфері forensic audit).

Презентація ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» проекту консультаційних послуг щодо здійснення комплексного аналізу неплатоспроможного банку (forensic) відбулась у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб у вівторок, 15 грудня. У ній також взяли участь члени адміністративної ради та виконавчої дирекції Фонду, представники Національного банку України, Світового банку, Міжнародного валютного фонду та інші.

У групі з реалізації проекту, представленою ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги», спільно працюватимуть 5 британських спеціалістів на чолі з керівником групи - Девідом Смітом (Ernst&Young (CIS) B.V.) та 5 експертів українського офісу, які мають великий досвід розслідувань шахрайства у фінансовому секторі в Європі та інших країнах світу.

Результатом аудиту повинні бути висновки щодо дій або бездіяльності пов'язаних з банком осіб, які призвели до заподіяння шкоди банку чи його кредиторам, та, чи отримували пов’язані особи внаслідок цього майнову вигоду.

За словами генерального директора ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» Олександра Свістіча результат їхньої роботи може стати підґрунтям проведення відповідних розслідувань для розшуку виведених активів з ПАТ «Дельта Банк».

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін на завершення зустрічі зазначив, що Фонд готовий до конструктивної роботи з метою досягнення максимального результату.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter