ФГВФО: Договір факторингу між «Банком Михайлівський» та фінкомпанією «Плеяда» визнано нікчемним

08.06.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

Договір факторингу №1905 від 19 травня 2016 року, укладений між ПАТ «Банк Михайлівський» та ТОВ «Фінансова Компанія «Плеяда» (код ЄДРПОУ 40210636), відповідно до якого банком відступлене право вимоги за кредитними договорами на суму  682,3 млн грн, 30 травня 2016 року був визнаний нікчемним.

Такі дії вчинені відповідно до ст. 38 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Наголошуємо, що відповідно до ст. 215 Цивільного Кодексу України,  недійсним є правочин, якщо його недійсність встановлена Законом (нікчемний правочин). У цьому разі визнання такого правочину недійсним судом не вимагається.

На підставі вищенаведеного, єдиним дійсним кредитодавцем за укладеними раніше договорами є ПАТ «Банк Михалівський». Тому, погашення усіх кредитів, виданих ПАТ «БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ», має здійснюватись на користь банку за такими реквізитами:

Отримувач:ПАТ«БАНК МИХАЙЛІВСЬКИЙ»

Рахунок: 29092038619024

МФО: 380935

ЄДРПОУ: 38619024

Призначення платежу: погашення заборгованості за кредитним договором №… від…. (ПІБ, ІПН).

Наголошуємо, що реквізити ТОВ Фінансова компанія «Фагор» – є недійсними для погашення заборгованості за кредитними договорами ПАТ «Банк Михайлівський».

Звертаємо увагу на те, що надання офіційних письмових довідок, у тому числі про суму заборгованості за кредитом, за  підписом Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ «Банк Михайлівський», на сьогодні здійснюється виключно в головному офісі «Банку Михайлівський» за адресою: м. Київ, пл. Спортивна, 1а.

Для отримання консультації з інших питань клієнти банку можуть звернутися у працюючі відділення «Банку Михайлівський». З їхнім переліком можна ознайомитись тут.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter