Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та ГО «Відкрита Україна» підписали меморандум про партнерство в рамках ініціативи «Відкритий Суд»

26.01.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ

IMG 435625 січня 2016 року відбулося підписання Меморандуму про партнерство між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) та громадською організацією «Відкрита Україна» в рамках реалізації ініціативи «Відкритий Суд». Меморандум підписали від Фонду - директор-розпорядник Костянтин Ворушилін, а від ГО «Відкрита Україна» - голова організації Станіслав Батрин.

Усвідомлюючи потребу суспільства в об’єктивному висвітленні інформації стосовно справ, що виникають у сфері гарантування вкладів фізичних осіб, та з метою підвищення рівня довіри громадян до Фонду і банківської системи країни загалом, сторони домовились про співпрацю у рамках проекту «Відкритий Суд». Серед іншого, ГО «Відкрита Україна» забезпечуватиме фото- та відеофіксацію судових справ за участі Фонду.

Костянтин Ворушилін зазначив: «Співпраця з ГО «Відкрита Україна» є надзвичайно важливою, оскільки йдеться про забезпечення права Фонду гарантування на справедливі судові рішення, що ґрунтуються на повному, всебічному, об’єктивному дослідженні всіх обставин справ. Це безпосередньо сприятиме захисту прав вкладників та кредиторів неплатоспроможних банків».

«Наше партнерство дозволить зробити процес розгляду судових справ у сфері гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку гласними та відкритими. Останні події у банківському секторі викликають наше занепокоєння, адже мова йде не про приватні, а про державні інтереси, від дотримання яких залежить доля мільйонів громадян України.» - сказав Станіслав Батрин.

Відео судових засідань можна спостерігати за посиланням: www.open-court.org

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter