Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє

07.04.2010

Станом на 01 квітня 2010 р. кількість учасників Фонду становить 170, кількість тимчасових учасників - 4.

Станом на 07 квітня 2010 року було внесено наступні зміни в Реєстр Фонду

Виключення банків з реєстру Фонду

22 березня 2010 року внесено наступні зміни до Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Із Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду виключено наступні банки:

Тимчасовий учасник Фонду Відкрите акціонерне товариство Банк "БІГ Енергія" (довідка тимчасового учасника № 038Т від 20.10.2009), у зв’язку з ліквідацією банку.

Тимчасовий учасник Фонду Акціонерний комерційний банк "Трансбанк" (довідка тимчасового учасника № 044Т від 20.10.2009), у зв’язку з ліквідацією банку.

Тимчасовий учасник Фонду Відкрите акціонерне товариство "Селянський комерційний банк "Дністер" (довідка тимчасового учасника № 040Т від 20.10.2009), у зв’язку з ліквідацією банку.

31 березня 2010 року внесено наступні зміни до Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Із Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду виключено: тимчасовий учасник Фонду Відкрите акціонерне товариство Комерційний банк "Іпобанк" (довідка тимчасового учасника № 050Т від 01.02.2010), у зв’язку з ліквідацією банку.

Публічними акціонерними товариствами стали наступні учасники Фонду:

22 березня 2010 року внесено наступні зміни до Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Учасник Фонду Відкрите акціонерне товариство "Банк Руский Стандарт" змінив назву на Публічне акціонерне товариство "Банк Руский Стандарт" (свідоцтво учасника Фонду № 179 від 22.03.2010).

Учасник Фонду Акціонерний Банк "Синтез" змінив назву на Публічне акціонерне товариство Акціонерний Банк "Синтез" (свідоцтво учасника Фонду № 119 від 22.03.2010).

30 березня 2010 року внесено зміни в Реєстр учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Учасник Фонду Відкрите акціонерне товариство "Комерційний банк "Даніель" змінив назву на Публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "Даніель" (свідоцтво учасника Фонду № 162 від 30.03.2010).

31 березня 2010 року внесено наступні зміни до Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Учасник Фонду Відкрите акціонерне товариство "ПІРЕУС БАНК МКБ" змінив назву на Публічне акціонерне товариство "ПІРЕУС БАНК МКБ" (свідоцтво учасника Фонду № 025 від 31.03.2010).

Змінили назву наступні учасники Фонду:

16 березня 2010 року внесено наступні зміни до Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду:

Учасник Фонду Публічне акціонерне товариство "Комерційний Банк "ПАРТНЕР-БАНК" змінив назву на Публічне акціонерне товариство "КОНВЕРСБАНК" (свідоцтво учасника Фонду № 180 від 16.03.2010).

Учасник Фонду Публічне Акціонерне Товариство "Каліон Банк Україна" змінив назву на Публічне акціонерне товариство "Корпоративний та Інвестиційний Банк Креді Агріколь" (свідоцтво учасника Фонду № 083 від 16.03.2010).

Виплати гарантованої суми відшкодування

Товариство з обмеженою відповідальністю Комерційний банк "АРМА".

Фонд здійснює виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам Товариства з обмеженою відповідальністю Комерційний банк "АРМА" з 25 березня по 21 травня 2010 року через банк-агент Фонду АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК".

Номер телефону безкоштовного інформаційного центру банку-агента Фонду АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" 0 800 502 100.

Для отримання гарантованої суми відшкодування у банку-агенті Фонду потрібно пред’явити паспорт та довідку органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку.

У разі зміни прізвища вкладники звертаються до банку - агента Фонду відповідно до прізвища, на яке було укладено договір та разом з паспортом та довідкою органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку надають у відділенні банку-агента відповідний документ, що підтверджує зміну прізвища.

Відшкодування також виплачуватиметься банком-агентом іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Для отримання відшкодування на підставі свідоцтва про спадщину необхідно письмово звертатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За отриманням суми, що перевищує гарантовану вкладникам слід звертатися до ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Комерційний банк "АРМА", який працює за адресою: 01033, м. Київ, вул. Жилянська, 54

Довідки у Фонді за телефонами: (044) 495-24-12, 495-24-16.

 

"Гаряча" телефонна лінія Фонду: 0-800-105-800 (дзвінки по Україні безкоштовні зі стаціонарних телефонів)

Товариство з обмеженою відповідальністю "Український промисловий банк".

Фонд здійснює виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам Товариства з обмеженою відповідальністю "Український промисловий банк" з 11 березня до 21 квітня 2010 року через установи банків-агентів Фонду.

Вкладникам необхідно звертатись до установ вказаних нижче банків - агентів, залежно від першої літери прізвища вкладника та відповідно до розподілу, наведеному у таблиці 1:

Таблиця 1

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК"

ВАТ КБ "Хрещатик"

АКБ "Укрсоцбанк"

О

D (лат.)

А

Ж

П

I (лат.)

Б

К

Р

L (лат.)

В

М

Т

S (лат.)

Г

Н

Ф

W (лат.)

У

 

Х

Z (лат.)

   

Ц

Э (рос.)

   

Ч

Є

   

Ш

Е

   

Щ

З

   

Ю

Ї

   

Я

І

   
 

И

   
 

Й

   
 

Д

   
 

Л

   
 

С

   

Довідкова інформація про номери телефонів інформаційних центрів та назви Інтернет - сторінок банків - агентів Фонду наведені у таблиці 2:

Таблиця 2

Назва банку

Телефон

Інтернет - сторінка

АКБ "Укрсоцбанк"

0 800 500 020

www.usb.com.ua

ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"

0 800 500 003

www.privatbank.ua

АТ "БРОКБІЗНЕСБАНК"

0 800 502 100

www.bankbb.com.ua

ВАТ КБ "Хрещатик"

0 800 500 212

www.xcitybank.com.ua

Для отримання гарантованої суми відшкодування у банку-агенті Фонду потрібно пред’явити паспорт та довідку органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку.

У разі зміни прізвища вкладники звертаються до банку - агента Фонду, який вказаний у таблиці 1, відповідно до прізвища, на яке було укладено договір та разом з паспортом та довідкою органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку надають у відділенні банку-агента відповідний документ, що підтверджує зміну прізвища.

Відшкодування також виплачуватиметься банком-агентом іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Для отримання відшкодування на підставі свідоцтва про спадщину необхідно письмово звертатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За отриманням суми, що перевищує гарантовану вкладникам слід звертатися до ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Український промисловий банк" який працює за адресою м. Київ, бульв. Л. Українки, 26.

Довідки у Фонді за телефонами: (044) 495-24-12, 495-24-16.

 

"Гаряча" телефонна лінія Фонду: 0-800-105-800 (дзвінки по Україні безкоштовні зі стаціонарних телефонів)

Фонд продовжує виплати гарантованої суми коштів вкладникамКБ "Українська фінансова група" - товариство з обмеженою відповідальністю, АКБ "Східно-Європейський банк", АБ "Банк регіонального розвитку", АКБ "Європейський", ВАТ КБ "Національний стандарт", ВАТ "АКБ "Одеса - Банк", ВАТ "КБ "Причорномор’я", ВАТ "Європейський банк розвитку та заощаджень". Відповідно до чинного законодавства строк позовної давності по зверненнях до Фонду за отриманням відшкодування становить три роки.

Для отримання відшкодування вкладникам необхідно надіслати до Фонду:

1) заяву на виплату коштів із зазначенням місця проживання;

2) копію сторінок паспорту (1, 2, 11) або документу, що замінює його;

3) копію довідки органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку (резидента).

Гарантована сума може сплачуватися іншим особам згідно з законодавством України (за довіреністю, спадщиною тощо). У такому разі довірена особа (спадкоємець), крім вищезазначених документів, подає нотаріально засвідчену копію (або оригінал) довіреності на отримання коштів або свідоцтва про право на спадщину (рішення суду).

Відшкодування за вкладами, відкритими на ім’я неповнолітніх, здійснюється батькам або опікунам.

Для отримання відшкодування за вкладом, відкритим на ім’я дитини, подаються такі документи:

1) заява на виплату коштів із зазначенням прізвища, імені, по батькові дитини та адреси за місцем проживання;

2) копія свідоцтва про народження дитини;

3) копія сторінок паспорту (або документу, що замінює його) батьків (опікунів);

4) довідка органу державної податкової служби про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податку (батьків або опікунів);

5) оформлений згідно з чинним законодавством документ, про те що заявник на момент здійснення виплат є опікуном неповнолітнього (тільки для опікунів).

Кошти Фонду

Загальна сума коштів, що акумульовані Фондом, станом на 1 квітня 2010р. складає 3 843 млн. грн.

Статистика виплат станом на 1 квітня 2010р.

ТОВ КБ "АРМА"

Гарантовану суму отримали 1275 вкладників, що складає 25,6% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 56 563 тис. грн. або 31,6% від загальної суми відшкодування.

ТОВ "Український промисловий банк"

Гарантовану суму отримали 1351 вкладників, що складає 0,8% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 20 425 тис. грн. або 68,8% від загальної суми відшкодування.

КБ "Українська фінансова група" - товариство з обмеженою відповідальністю

Гарантовану суму отримали 928 вкладників, що складає 71,0% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 48 172 тис. грн. або 96,2% від загальної суми відшкодування.

АКБ "Східно-Європейський банк"

Гарантовану суму отримали 4554 вкладників, що складає 28,1% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 204 227 тис. грн. або 97,1% від загальної суми відшкодування.

АБ "Банк регіонального розвитку"

Гарантовану суму отримали 5468 вкладників, що складає 84,9% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 286 244 тис. грн. або 96,0% від загальної суми відшкодування.

АКБ "Європейський"

Гарантовану суму отримали 13203 вкладників, що складає 74,0% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 605 281 тис. грн. або 84,8% від загальної суми відшкодування.

ВАТ КБ "Національний стандарт"

Гарантовану суму отримали 3663 вкладників, що складає 57,3% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 261 962тис. грн. або 97,7% від загальної суми відшкодування.

ВАТ "АКБ "Одеса - Банк"

Гарантовану суму отримали 2262 вкладників, що складає 52,7% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 93 491 тис. грн. або 99% від загальної суми відшкодування.

ВАТ "КБ "Причорномор’я"

Гарантовану суму отримали 4286 вкладників, що складає 91,5% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 116 487 тис. грн. або 99,4% від загальної суми відшкодування.

ВАТ "Європейський банк розвитку та заощаджень"

Гарантовану суму отримали 13359 вкладників, що складає 41,0% від загального числа осіб, яким необхідно здійснити виплати. Відшкодована сума складає 263 986 тис. грн. або 99,2% від загальної суми відшкодування.

 

Протягом березня 2010 р. Фондом було розглянуто та надано відповіді на 976 звернень від вкладників банків, по яких Фонд здійснює відшкодування.

 

Відділ зв’язків з громадськістю
[email protected]

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter